Het groene dak op!

Bezoek de Rotterdamse Dakendagen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Van 31 mei t/m 2 juni 2019 kun je Rotterdam ervaren vanaf ongekende hoogte. Rotterdamse Dakendagen nodigt je uit op nieuwe plekken, hoog boven de drukte van de stad. Volg een yoga klas in de wolken, fiets langs groene daken of shop voor je eigen groene oase bij de plantensupermarkt op het dak.

 

Open Daken

Duizenden mensen ontdekten al hoe mooi Rotterdam op hoogte is. Op bekende en onbekende, openbare en privé daken zagen zij de stad vanuit een heel ander perspectief. De Rotterdamse Dakendagen zullen in 2019 weer plaatsvinden. Met een Dakpas kun je onbeperkt zoveel mogelijk daken bezoeken. Kijk hier voor het volledige programma.

Plantensupermarkt op het dak

APCOA Parking Westblaak is dit jaar het decor voor een ‘Plantensupermarkt op het dak’. Hier vind je alles wat je nodig hebt om van je eigen dak of balkon een groene oase te maken. Wil je groenten en fruit verbouwen op je dak? De honingbij ondersteunen door de juiste bloemen en planten neer te zetten? Een mooi groen balkon waar je in de zomer een biertje kan drinken? Hier moet je zijn!

Groene daken fietstour

Tijdens deze tour bezoek je het dak van Maandag aan de Wijnhaven, waar een prachtige groentuin is aangelegd. Vervolgens fiets je naar het dak van het nieuwe Erasmus MC waar patienten kunnen verblijven tussen 48 bomen. Of leer alles over Life@urbanroofs: een bijzonder project dat ervoor heeft gezorgd dat het dak van De Heuvel is vergroend.

Voordat je weer terugkeert naar straatniveau, sluit je de dag af tussen de sterren met een rooftop-movie, bij het tuinfeestje DANSVOER op het dak van de Hofbogen of geniet je van een te gek optreden van Conny Janssen Danst. Enjoy!

Bekijk het hele programma op de website van Rotterdamse Dakendagen.