Flessentuinen: groen in een fles

Een kunstwerkje in een fles, ideaal voor mensen zonder groene vingers!
Geschatte leestijd: 1 minuut

Zelfvoorzienend ecosysteem

Gespot: de flessentuinen van het Amsterdamse Label Flessengroen. Flessen van wijnboeren en bierbrouwers uit Europa die een nieuw leven krijgen als zelfvoorzienend ecosysteem met planten, dat zijn flessentuinen in het kort. Het bijzondere is dus dat elke fles weer anders is! De planten die Flessengroen gebruikt houden van een vochtig en tropisch klimaat en zijn daardoor uitermate geschikt voor dit mini-tuintje. 

Verzorging

En hoe verzorg je zo’n flessentuin? De flessentuin mag niet in direct zonlicht staan, maar houdt wel van daglicht. Draai de fles iedere maand een paar keer een kwartslag om er voor te zorgen dat alle planten evenveel licht krijgen. Heel simpel dus! En verliest een plant zijn bladeren? Geen zorgen! Deze worden door het ecosysteem in de fles omgezet in compost en bij de plant groeien vanzelf weer nieuwe bladeren aan. 

Op naar het atelier

Dat je nu helemaal over je oren verliefd bent op deze unieke flessentuinen snappen wij helemaal. Gelukkig hoeft het hier niet bij te blijven. In Amsterdam-Oost vind je het atelier van Flessengroen waar je naar hartenlust de flessentuinen kunt bekijken en kopen!

Meer informatie over flessentuinen en de verzorging hiervan? Neem een kijkje op de Facebookpagina van Flessengroen.