Fashion volgens de laatste stijltrends

Welke stijl past bij jou?

Is jouw kledingstijl uitgesproken en gedurfd of ben je meer van het simplistische Scandinavische? Vooroplopend de laatste trends of meer een klassiek type? Hoe jouw inner stijlgoeroe er ook uitziet, een van de vier stijltrends van 2016 past altijd in jouw straatje. Neem het hele gebeuren over of laat je lichtjes beïnvloeden. Maar eerst kijken en kiezen welke strijltrend(s) je het meeste aanspreekt. 

Keuze uit vier stijltrends

In 2016 hanteren Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl vier stijltrends. Deze zijn in samenwerking met een trendwatcher ontwikkeld en omvatten niet alleen de tijdsgeest, maar ook kleur, vorm, materiaal en gedachtegang. Lees meer over iedere individuele trend op de stijltrendpagina van Connect the story, More is more, Reconsider space en The world beyond. 

Trends en...

Als we het hebben over wat "in" is, hoeft dat niet alleen te gaan over interieur, fashion en kunst. Het omvat ook de keuze in bloemen en planten, de manier waarop je je leven leidt en de apps die je regelmatig gebruikt. Maar nu even over fashion! Heftige prints, neutrale kleuren en ecologische stoffen. Het kan dit jaar allemaal. In welke stijltrend ga jij je hullen?

Connect the story

De trend Connect the story draait om verbinding. Ietwat ingetogen met een natuurlijke uitstraling. Belangrijk is rust en een clean gevoel. In de keuze voor de kleding is er gekozen voor luchtige stukken zoals een comfortabele culotte. Dit resulteert in een wat wijder silhouet met wit als hoofdkleur. De modellen zijn natuurlijke types met messy hair passend bij het back to basics-gevoel.  De blauwe streep in de broek is een klassiek motief, wat past bij deze trend die leunt op traditionele waarden.

More is More

De jaren '80 zijn weer helemaal terug! Laat de haarspray nog even in de kast, maar ga los met contrasterende prints van jungle en Memphis en gewaagde silhouetten. 

Reconsider space

Een trend passende bij de moderne sophisticated powervrouw. Strakke lijnen die de vrouwelijkheid benadrukken, zeker met deze grafische cut out jurk. Nu alleen nog een knaller nodig om het af te maken: een rode lip met een knalgele oorbel bijvoorbeeld. 

The world beyond

Bij deze trend past een stoere, mysterieuze vrouw die open staat voor nieuwe ideeën, werelden en percepties. Verwacht transparante stoffen, capes, (half)edelstenen en veel vlek en ombre-effecten. Deze look is een sprookje om te zien!

Illustraties door: Sella Molenaar