EXPOSÉ IN DE SCHIJNWERPERS

Tijdens Rotterdamse tentoonstelling Blossom
Geschatte leestijd: 2 minuten

Vrijdag 14 december organiseert kunstinstinstelling Garage Rotterdam een speciale avond waarin ze onze portretserie Exposé tentoonstellen aan cultuurliefhebbend publiek. Exposé is een videoserie waarin we je oline voorstellen aan een variëteit aan mensen die een bovenmatige interesse hebben in bloemen en/of planten. Van kweker tot blogger, van arrangeur tot parfumeur, van gardenista tot styliste. Vanaf 19:00 kun je luisteren naar verschillende sprekers en floraal kunstenaars, waaronder één van onze exposanten Bas Meeuws. Daarnaast kun je even heerlijk wegdromen bij de 17 minuten durende compilatie van zeven Exposé-video's. Kom je ook?

SCHILDERACHTIGE STILLEVENS

Bloemen en algoritmes blijken onverwacht veel overeenkomsten te hebben. Bas Hendrikx, curator van Garage Rotterdam, wilde hier daarom graag een tentoonstelling aan wijden. In de nieuwe tentoonstelling Blossom worden kunst en natuur op boeiende wijze met elkaar verbonden. Hedendaagse kunstenaars werpen nieuw licht op de ontwikkelingen van de computerkunst en de rol van de natuur daarin. Eén van die kunstenaars is Bas Meeuws, die bloemen voor zijn fotocamera vereeuwigt in stillevens die niet onder doen voor schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ons interview met hem lees je hier.

EXPOSÉ ALS GAST

Op vrijdag 14 december nemen een aantal kunstenaars je graag mee in hun wereld en vertellen ze enthousiast over de manier waarop zij de natuur in hun kunst verwerken. Wij laten een fijne compilatie van Exposé zien waarin de video's van Nue ParisJefferson FouquetCake Atelier AmsterdamBas MeeuwsMarcin RusakKatie Scott en Azuma Makoto voorbij komen. Lijkt het je leuk om erbij te zijn? Kom dan naar de Goudsewagenstraat 27 in Rotterdam. Het programma begint om 19:00 en de toegang is gratis.