Een potlood dat je kunt planten

Een oud stompje dat uitgroeit tot je favoriete kruidenplantje!

Je eigen kruidenplant kweken met zaadjes is een leuke bezigheid. Maar dit is niet de enige manier om een kruidentuin te beginnen. Als je het eens anders dan anders wilt doen, kun je verse kruiden kweken uit de stomp van een potlood. Wat? Je leest het goed: met het Sprout potlood is dat zelfs een fluitje van een cent!

Basilicum dat groeit uit een potlood - Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Sprout - www.plantyourpencil.com
Basilicum dat groeit uit een potlood

Het Potlood

Als je de potloden voor het eerst in huis hebt, gebruik je ze in het begin voor waar ze voor bedoeld lijken. Je kunt er dus als met elk ander potlood mee noteren dat je niet moet vergeten de planten water te geven. Of er de wekelijkse boodschappenlijst mee opstellen. Maar anders dan gewone potloden, hebben ze als er alleen nog maar een stompje van overgebleven is nog een tweede leven voor zich. Een veel interessanter leven zelfs.

De planten

Als er zo weinig van het potlood resteert dat er nauwelijks meer mee te schrijven valt, poot je het donkere uiteinde in een potje aarde, met de punt naar boven. En daarmee ben je dan officieel begonnen met het kweken van je eigen kruidenplantje. Als je het plantje water blijft geven en het genoeg zonlicht krijgt, zul je zien dat er iets gaat groeien. Elk potlood bevat tenminste vijf zaden die vrij zijn van pesticiden. Met een beetje liefde en aandacht kun je zo je eigen plant kweken!

Variëteiten genoeg

Op dit moment kun je voor het kweken van een plant uit een potlood kiezen uit 11 variëteiten. De beste manier om ze te kweken is in een pot buiten in de tuin, op balkon of op je terras. Basilicum kan ook binnenshuis worden gekweekt.

Bezoek de website van Sprout om meer te weten te komen over de verschillende soorten kruidenplantjes die je in huis kunt halen via dit magische potlood.