Een kijkje in de kas: Florizon Plants

Een kas vol kleur en diversiteit

Als er één plek is waar je altijd van kleur geniet, dan is het wel in de kas van Florizon Plants. Deze kwekerij in Mijdrecht (Noord-Holland) wordt sinds 2014 gerund door Tim en Bram. De broers hebben een duidelijke missie: hun klanten het hele jaar door voorzien van bloeiende pot- en perkplanten, zodat ze het hele jaar door genieten van een kleurrijk buiten.

Florizon Plants kwekers | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Een kas vol kleur en diversiteit

Florizon Plants is gespecialiseerd in het telen van bloeiende vaste planten en perkgoed. In de kas worden zo’n 250 verschillende planten per jaar geteeld. Zo kunnen de kwekers hun klanten op ieder gewenst moment voorzien van kleurrijke bloeiers en planten in alle tinten groen. Het aanbod van Florizon Plants varieert letterlijk van A tot Z. Van aster tot zonnehoed en alles daartussenin: je vindt ze er allemaal!

"Met ons diverse aanbod zorgen we jaarrond voor een kleurrijk buiten"

Focus op duurzaamheid en innovatie

Tim en Bram runnen de kwekerij met veel aandacht voor de natuur en het klimaat. Ze leggen de focus op duurzaamheid en innovatie. En dat is te merken!

  • Dankzij de 232 zonnepanelen is Florizon Plants vrijwel volledig zelfvoorzienend in hun energie. 
  • De kwekerij gebruikt geen gas en zelfs de heftruck rijdt elektrisch. 
  • Florizon Plants gebruikt een geavanceerde infraroodcamera (PATS-C) die detecteert hoeveel en welke insecten er in de kas zijn. Hierdoor wordt een plaag vroegtijdig gesignaleerd en efficiënt opgelost, zonder insecticiden! 
  • Florizon Plants gebruikt zoveel mogelijk biologische bestrijding en verwacht dit binnen een paar jaar volledig biologisch te telen. 
  • Al het water dat Florizon Plants gebruikt, wordt gerecycled en hergebruikt (gesloten teeltsysteem). 
florizon plants | mooiwatplantendoen

Binnen- en buitenteelt

De broers telen hun planten zowel binnen als buiten. Door buiten te telen worden planten vaak sterker en compacter en zijn ze beter bestand tegen ongedierte. De kou kan soms een bedreiging vormen, maar ook hier wordt slim mee omgegaan. Door niet-vorstbestendige planten met water te besproeien bij vorst, (zoals bloesem wordt besproeid in de fruitteelt) beschermen ze hun planten. Dankzij binnenteelt komen planten sneller tot bloei en kan makkelijker worden ingespeeld op klantbehoeften.

Meer groene inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van zo’n kleurrijke kas? Neem dan ook eens een kijkje in de kas bij Bromelia Specialist of in de kas van hortensiakweker The Mastergrowers. En wil je zelf aan de slag met meer groen en kleur in je tuin? Bekijk dan eens ons dossier van grauw naar groen. Daar vind je allerlei tips om op simpele manieren te zorgen voor meer groen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groen balkon, groen bij je voordeur of deze 3 kant-en-klare borderplannen om te copy-pasten naar je eigen gevel of border? En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.

binnen en buitenteelt Florizon | mooiwatplantendoen
heuchera | mooiwatplantendoen