Een beetje magie met salie in de tuin

Voor jezelf en de natuur

Salie is een populaire vaste plant voor in de tuin. En het is makkelijk begrijpen waarom. Het begint elk voorjaar met groene pollen, daaruit komen vervolgens lange, vierkante stengels met  opgaande blauwpaarse of violetroze aren. Die trekken insecten en vlinders aan, en bewegen al bij een zuchtje wind, zodat ze een hoop levendigheid in je tuin brengen. Salie was volgens de oude Romeinen een heilig kruid met een reinigende werking op haar naaste omgeving. Dat maakt salie een magisch mooie plant voor mens en dier.

Een beetje magie met salie in de tuin Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Zet salie in borders en op tafel

Zet salie in een strakke border en ze maakt er een weelderig en dromerig pad van. Zet haar in een kleine plantpot op de tuintafel als centerpiece en ze zorgt voor bezoekjes van vriendelijke vlinders en buzzende bijen op je partijtje. Klein of groot, haar vrolijke invloed op de tuin is aanstekelijk.

Een beetje magie met salie in de tuin Mooiwatplantendoen.nl

What’s in a name?

De officiële plantnaam van salie is Salvia nemerosa. Salvia komt van het Latijnse 'Salvere' wat zoiets als 'gezond maken' en 'redden' betekent. De toevoeging nemerosa is een samentrekking van nemus (bos) en amorosa (minnend) en verwijst naar de voorkeur van de plant om in de buurt van bomen, struiken en boomgaarden te staan. Bijzonder toch?

Meer kleur in de tuin met salie

Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer seizoensinspiratie gebruiken? Bekijk de stijltrend Bright & Breezy en ga aan de slag. Laat je inspireren door het seizoen met alle heerlijke en leuke DIY’s. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en deel jouw kleurrijke creaties met planten met de hashtag #mooiwatplantendoen.