Doen: bekijk de werken van Maria Sibylla Merian

Een verzameling van kleurrijke kunstwerken

Ze deed onderzoek naar rupsen en vlinders en zag ze het liefst in hun natuurlijke omgeving. De van oorsprong Duitse Maria Sibylla Merian was wetenschapper en kunstenaar en bovendien een onafhankelijke vrouw met moderne opvattingen. In 1717 overleed ze en nu, precies 300 jaar later, worden haar kostbare werken tentoongesteld in het Cromhouthuis in Amsterdam. Geïnspireerd door antieke boeken en originele prenten uit de collectie van de Artis Bibliotheek (UvA) hebben Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer de tentoonstelling vormgegeven. Dat willen we zien! 

Maria Sibylla Merian Cromhouthuis MooiwatplantendoenCopyright: Maria Sibylla Merian via Cromhouthuis.nl

Dompel je onder in de wereld van Maria 

Een combinatie van haar werken, preparaten en echte natuur worden samengebracht in stadspaleis het Cromhouthuis. Zo word je onder begeleiding van een gratis audiotour, speciaal ingesproken door Britse schrijver Redmond O’Hanlon, ondergedompeld in de wereld van Maria. Op haar rijk geïllustreerde werken speelt de metamorfose van rups naar vlinder de hoofdrol, net zoals in haar boeken 'Metamorphosis Insectorum Surinamensium' en 'Raupen wunderbare Verwandlung'. Maar dan wel in zijn natuurlijke omgeving… En laten dat nou net allerlei soorten planten en bloemen zijn. Daar gaat je hart, als plantenliefhebber, sneller van kloppen! 

Grijp je kans en kom het zien

Stap in de auto, pak de trein, bus of fiets en reis af naar Amsterdam. De Schatkamercollectie met de werken van Maria is te bezichtigen tot en met 18 juni 2017. Meer informatie over de tentoonstelling, het Cromhouthuis en het kopen van tickets vind je hier. En leuk om te weten: er worden meerdere activiteiten georganiseerd, dus hou de website van het Cromhouthuis ook in de gaten voor lezingen en rondleidingen.