DIY: plantpotten verven met je grootouders

Grootouderdag vier je samen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op 1 oktober is het grootouderdag in Nederland. Een uitgelezen moment om de kofferbak of fietstas vol te laden met hobbyspullen en je naar het huis van opa en oma te begeven. Geef ze een dikke kus, zet een pot warme thee en maak limo voor de kleinkinderen, neem die - als het weer meezit - lekker mee naar buiten. Zo bespaar je hen geklieder in huis, en klets je onder het genot van deze superleuke DIY van elkaars gezelschap. Als dat geen gezellige basis voor een kleurrijke DIY is!

Van aardewerk naar meesterwerk

Vroeger zag je terracottapotten vooral buiten. Nu zijn ze ook binnen niet meer weg te denken. Al is het wel zo leuk om ze voor binnen nog een beetje extra te pimpen. De binnen- en buitenpotten van je opa en oma kunnen vast wel een fris kleurtje gebruiken. Met een paar kwasten en vrolijke verf is de boel snel opgekalefaterd. Worden het stippen, strepen of toch een jaren ‘80 print?

Signeer je stijl

Ben je trots op je meesterwerk? Voorzie de gepersonaliseerde plantpot van de ultieme final touch: jouw handtekening. Net zoals de Hollandse Meesters die je voorgingen. Zo’n pot met smoel verdient een excentriek groen exemplaar. Staat er geen een paraat? Dan willen je opa en oma vast een ritje maken naar het tuincentrum.