DIY: in een handomdraai een prachtige plantcorsage

Simpel, elegant en verfijnd!

Tijdens een plechtige gebeurtenis zoals een gala of huwelijk worden er traditionelerwijs corsages gedragen, door zowel mannen als vrouwen. Je kunt prachtige corsages bestellen bij een goede bloemist, maar je kunt ze ook zelf maken!

Corsage sneeuwbes Mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig:

  • Een plant (of bloem) naar keuze. Wij kozen in het voorbeeld voor sneeuwbes, maar succulenten werken ook heel goed. 
  • Bloemistentape, kant of sisaltouw 
  • Een corsagemagneet

Aan de slag

Kies een mooi gedeelte uit van de plant die je wilt gebruiken voor de corsage. Houd rekening met de lengte en zwaarte van de corsage. Je wilt natuurlijk niet dat deze in de weg zit of je mooie kleding overbloemt. Wikkel de stam of steel in met sisaltouw of tape. Onder de laatste omwikkeling plaats je de eerste zijde van de corsagemagneet. De andere zijde van de magneet gaat achter je kledingstuk, zodoende blijft je mooie jurk onbeschadigd. 

Weetje: mannen dragen corsages met de bloem omhoog en steel beneden. Vrouwen juist andersom met de bloem omlaag en de steel omhoog. Wel dragen beiden de corsages op de linkerborst.

Geef de week kleur

Met zo'n beauty heb je helemaal geen bijzondere gelegenheid meer nodig om een corsage te dragen. Draag het op een blauwe maandag om je week kleur te geven! 

We zijn benieuwd naar jouw plantcorsage! Deel je hem met ons op Facebook of Instagram?