DIY bloemenkroon

Haal het bloemenmeisje in jezelf naar boven

Besprenkel jezelf de hele dag met de zoetheid van de natuur en de frisse geur van bijzondere bloeiers. Haal het bloemenmeisje in jezelf naar boven. Ga aan de slag met de DIY van bloemiste en styliste Manuela Sosa en tover jezelf om tot prinses van het park, festival of de hippe markt. We gaan in stijl de bloemetjes buiten zetten: maak een creatieve, frisse bloemenkroon!

Aan de slag? Bekijk eerst de video van de Spaanse Manuela. Volg, nadat je inspiratie hebt opgedaan, onderstaande stappen. Veel plezier!

Stap 1: de basis van ijzerdraad

Maak een langwerpige basis, bestaande uit meerdere ijzerdraden. Doe dit door een langer stuk te buigen, niet door losse stukken af te knippen. Als je het langwerpige stuk daarna rond buigt, moet de cirkel op je hoofd passen zonder helemaal sluitend te zijn. We maken de kroon straks af met lint, zo kun je de kroon passend maken.

Stap 2: bloementape

Wikkel het hele stuk ijzerdraad in met bloementape, zodat je direct een vrolijk effect creëert.  

Stap 3: aan de slag met de bloemen

Kies je lievelingsbloemen of bloemen in de kleuren matching bij je droomoutfit. De bloemen moeten wel stevig en vers zijn. Laat een klein stukje steel aan de bloemen zitten, zet deze op het draad en maak ze vast met bloementape. Varieer met kleuren en het formaat van de bloemen en het groen voor een bijzonder natuurlijk effect.

Stap 4: finishing touch met linten

Als laatste maak je aan de uiteinden van de kroon linten vast. Deze strik je vast als je de kroon op je hoofd hebt gezet, zodat hij als gegoten zit. Kies linten die perfect bij je zwierige zomerjurk passen of bijvoorbeeld die een contrast vormen met de kleur van de bloemen. Prachtig!

Exposé #06: Manuela Sosa - DIY bloemenkroon Mooiwatplantendoen.nl

Is de kroon mooi geworden? Wat waren de reacties? We horen het graag van je.