Creatief met plant

We gaan het eens heel anders aanpakken, qua plant!

Omdenken is hot, dus laten we dat ook eens met planten doen. We zien even af van de bekende basics, ze staan namelijk ook beeldig in een vaas, hangen graag in de lucht of zet ze eens letterlijk in de spotlight. 

Aloë is een trage drinker 

Normaal gesproken zie je alleen de kroon, maar op deze manier komt ook het mooie wortelwerk van deze vetplant in beeld. Aloë is gewend aan consuminderen: op een klein laagje water doet ie het al prima. En het staat prachtig en origineel, zo’n enorme groene rozet op een vaas: echt vetplant 2.0. 
Potten zijn zóóó 2013 - mooiwatplantendoen.nl

 

Cirque du Soleil met Vanda

Lekker creatief met de orchidee! Voeding krijgen de meeste orchideeën, waaronder deze Vanda, via hun luchtwortels. De luchtwortels eens in de twee weken een uurtje laten bijtanken in een bakje lauwwarm water en dan laten uitlekken volstaat. Verder kun je deze schoonheid gewoon lekker laten zweven. In je badkamer, bijvoorbeeld. Lekker vochtig, houdt ze van. 
Potten zijn zóóó 2013 - mooiwatplantendoen.nl

 

 

Lekker pootjebaden 

Scindapsus is een typische multitasker: hij kan klimmen, hangen en houdt het prima vol op water. Bijvoorbeeld in deze oude Franse glaasjes. Ben je hier zo verrukt van dat je ‘m voor langere tijd op water wilt houden, voeg dan een drupje plantenvoedsel toe. 
Potten zijn zóóó 2013 - mooiwatplantendoen.nl

 

 

Creëer je eigen plantenlab-look 

Voor wie thuis graag een laboratoriumsfeertje kweekt: in dit design van Miriam Aust design starring Scindapsus staat de plant in het water, met daarin een gloeilamp. Don’t Try This At Home, want het is niet zomaar een peertje, maar een speciale lamp die door een aparte glasstructuur wordt beschermd. Door het licht zie je plantdetails die je anders niet zouden opvallen en vallen er spannende schaduwen op tafel en op de muur (vanaf € 264, dua-shop.de). 
Potten zijn zóóó 2013 - mooiwatplantendoen.nl