Bezoek Hortus by Night!

Stap in de wondere wereld van planten

Op zoek naar een leuk uitje tijdens de kerstvakantie? Hortus by Night keert terug! Van 19 december t/m 8 januari is de Amsterdamse Hortus geopend tot 22:00 uur. Dus trek je dikke trui aan en ga op ontdekkingstocht in de oudste botanische tuin ter wereld!

hortus by night | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens Hortus by Night Stap je in de wondere wereld van planten. Wandel mee met de avondexcursie, ontdek de prikkelende tentoonstelling ‘The Plant is Present’ of luister naar spannende verhalen van de verhalenverteller! Om je avond compleet te maken heeft het Hortus-cafe een heerlijk winters menu samengesteld. 

Tentoonstelling 'The Plant is Present'

Dompel jezelf onder in de wereld van planten met de audiovisuele tentoonstelling ‘The Plant is Present’ van Otherwise Collective. Ontdek waarom mensen en planten eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen en laat je verwonderen door creatieve, interactieve technologie. 

Sprookjesachtige avondexcursie

Ontdek tijdens een wandeling met een gids het prachtige winterleven van de Amsterdamse Hortus! Tijdens Hortus by Night kun je iedere dinsdag en vrijdag meedoen met een speciale avondexcursie die al je zintuigen prikkelt. Loop door de sprookjesachtig verlichte tuin en kassen, ervaar de bijzondere sfeer en geniet van een warm drankje rond het kampvuur.

Luister naar spannende verhalen

Kinderen (en volwassenen) kunnen iedere woensdagmiddag tussen 17:00-18:00 uur luisteren naar Abe de Verteller. Hij vertelt spannende verhalen, fantastische sprookjes en mythen bij het kampvuur. Met lekkere marshmallows binnen handbereik! 

Meer informatie

Kun je ook niet wachten om een bezoek te brengen aan de Hortus? Dat snappen we! Bekijk de website van Hortus Amsterdam voor meer informatie, openingstijden en tickets.

the plant is present | hortus by night