5 kamerplanten die chemische stoffen verwijderen

Dag chemische stoffen, hallo schoon klimaat

Het is een mondvol, en misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar formaldehyde is een chemische stof die in veel huiskamers, kantoren en andere binnenklimaten voorkomt. Klinkt als een ontzettend wetenschappelijk praatje maar eigenlijk is het gewoon een stof die niet te zien is, maar wel voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Moeten we ons zorgen maken? Welnee! We omringen ons gewoon met kamerplanten. 

5 kamerplanten die chemische stoffen verwijderen Mooiwatplantendoen.nl

Luchtzuiverende planten

Eens flink diep ademen, de frisse buitenlucht opsnuiven. In het bos, de jungle of een kamer met veel planten valt het je misschien op dat de lucht zo lekker fris en zo rijk aan zuurstof is. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de werking van planten. Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof, zodat wij daar van kunnen leven. Maar sommige groene kraachtpatsers doen daar nog een schepje bovenop! Uit onderzoek van, jawel, NASA blijk dat bepaalde planten óók de lucht filteren van andere giftige stoffen. Chemische stoffen, zoals formaldehyde, die veel gebruikt worden in bouwmaterialen, lijm en textiel. 

Groene krachtpatsers

We hebben vijf groene vrienden verzameld die het grootst zuiverend vermogen hebben. Zij doen dus net dat beetje extra. Zeg maar dag tegen chemische stoffen, hallo gezuiverde lucht!

Vijf planten die formaldehyde verwijderen:

Tip: we deelden al eerder een lijstje met planten die de lucht voor je zuiveren. Heb jij 'm al gelezen?