4 vintage planten voor opa en oma

De Golden Oldies op een rij

Je grootouders, of die van je kinderen, zijn eigenlijk hartstikke hip. De vintage planten die jij in je retro vitrine etaleert en je Instatijdlijn een boost geven, staan al sinds jaar en dag bij je grootouders op de vensterbank of op een plantentafeltje. Nu is het maandag 4 juni Nationale Opa en Oma dag: een perfecte gelegenheid om voor jezelf weer een leuk exemplaartje uit te zoeken en voor je (groot)ouders. Immers, #twinningiswinning! Dit zijn een aantal populaire Golden Oldies op een rij: 

De Sanseveria 

De Sansieria, beter bekend als vrouwentong, is een harde werker. Jij en opa en oma kunnen genieten van haar schoonheid, terwijl zij alles op alles zet om de luchtvochtigheid in je huis op orde te krijgen, zodat ook je huid, ogen en luchtwegen van de plant kunnen genieten. Ze zet giftige stofjes namelijk om in zuurstof. En dan is ze ook nog eens ijzersterk en makkelijk. Hier lees je meer over deze woestijnplant

Franse geranium

Ze draagt nog een chique naam: Pelargonium grandiflorum. Een grande dame, als je kijkt naar de grootsheid van haar bloemen en bonte kleuren. Zet je (groot)ouders niet alleen achter de geraniums, maar omring ze met geraniums!

 

Monstera

Tover jullie huis om tot een regenwoud met de Monstera of de gatenplant. Hij is erg flexibel, want de plant staat graag op zowel een donkere als een lichte standplaats, binnen of buiten (periode mei t/m september), maar houdt niet van de felle zon. Geef de Gatenplant regelmatig water en hij blijkt een trouwe vriend.

 

Monstera Mooiwatplantendoen.nl

Cactus

De cactus stamt uit de prehistorie, dus je haalt een stukje historie in hun huis. En dat niet alleen: ook een vleugje woestijn. De plant is oer, stoer en verrassend, dankzij opvallende vormen en bloemen. Spreekt dit je wel aan? Dan zijn je (groot)ouders vast en zeker een stoere opa en oma.

 

Euphorbia Ferocactus Mooiwatplantendoen.nl