10 KEER INSTAGRAM PROOF PLANTEN

Dit zijn de populairste planten on the gram

Planten doen het niet alleen leuk in het ‘echt’, maar zijn ook hartstikke fotogeniek. Geen wonder dat je ze zo vaak voorbij ziet komen op Instagram. Menig plantfluencer vult er zijn of haar profiel mee. Dit zijn de 10 populairste planten on the gram… *tromgeroffel*

Nr 10: Rubberplant

De rubberplant is zo’n exemplaar dat eigenlijk overal past. Goede looks en nog betere eigenschappen, want de rubberplant is van alle ficussen de beste in het zuiveren van giftige gassen in huis.

Nr 9: Erwtenplant

De erwtenplant, wie kent ’m niet? Deze hangende vetplant valt op door z’n ronde bladeren, die op - jawel - erwten lijken. Geef ‘m een plekje in de halfschaduw (of zon) en iedere 2 weken wat water. Klaar is Kees.

Nr 8: Ceropegia

Niet alleen de bloemen van de Ceropegia, ook wel Chinees Lantaarnplantje, zijn zo apart dat je je afvraagt hoe de natuur het verzonnen heeft, maar ook de bladeren zijn sprookjesachtig mooi. Net een levend botanisch aquarel, als je het ons vraagt.

Nr 7: Oxalis Triangularis

De Oxalis Triangularis - ook wel bekend als geluksklaver - heeft prachtige donkerpaarse bladeren en lichtpaarse bloemen. En hoe meer licht de plant krijgt, hoe mooier de bloemen bloeien. Dus, zin in wat kleur? Dan is dit jouw plant. 

Nr 6: Cereus Hildmannianus

De Cereus Hildmannianus is een cactussoort uit Zuid-Amerika. Als jonkie is deze cactus blauw-groen van kleur, maar hoe ouder ’ie wordt, hoe doffer de kleur groen. Bloeien doet Cereus Hildmannianus ook; met witte bloemen! 

Nr 5: Krulvaren

Met deze plant haal je een stukje van de tropen naar huis. En dat betekent dat de krulvaren het goed doet op een donkere en vochtige plek, zoals je badkamer. Het is een makkelijke plant; zolang jij zorgt dat de aarde altijd vochtig is en de omgeving nooit kouder dan 15 graden, vindt de krulvaren het allemaal goed. 

Nr 4: Epipremnum Aureum

Hangplant in huis? Grote kans dat het een Epipremnum Aureum is. Deze populaire hangplant groeit enorm snel en heeft een sterk luchtzuiverende werking. Daarnaast kan je ‘m overal ophangen, behalve in direct zonlicht. Toppertje, dus. 

Nr 3: Pannenkoekplant

Regelrecht uit de jaren 70, is de pannenkoekplant al weer op aardig wat dressoirs beland. Deze bijzondere groene komt uit de brandnetelfamilie en is gemakkelijk te verzorgen.

Nr 2: Echeveria

Stevige blaadjes in grijsgroen met een vleugje roze, geschikt voor tiny houses en niet ingewikkeld qua verzorging: de Echeveria is een plant om van te houden.

Nr 1: Monstera

Met zijn grote, ronde bladeren maakt de Monstera een statement in je huis. Hij is niet voor niets een bron van inspiratie in de mode- en kunstwereld. Daarnaast doet de Monstera het perfect als decoratieve roomdivider en levende luchtzuiveringsinstallatie.

10 plantes populaires sur Instagram _Maplantemonbonheur.fr