Zo maak je de voordeur herfstproof met planten

Met planten, potten en een krans klaar voor het najaar

De zomergarderobe heeft plaatsgemaakt voor okergele truien, trenchcoats en stoere boots. Fruitige zomersalades maken ruimte voor warme pompoensoep en gepofte kastanjes. Gezellig samenkomen op het terras met vrienden verandert langzaamaan in cocoonen onder een dekentje met een kop thee. De wissel van het seizoen staat voor de deur. Letterlijk! Geef je entree de seizoensbeurt die het verdient en kleed de boel aan met herfstbloeiers in designpotten, een moderne decokrans voor aan de deur en een sfeerlicht om de boel te verlichten. Hallo herfst, wat fijn dat je er bent!

Wissel van het seizoen Mooiwatplantendoen.nl

Jouw buitendomein

We hebben niet allemaal een groteske tuin waar we in het buitenseizoen te vinden zijn. Maar er is wel een grote kans dat je een eigen of gedeelde voordeur hebt die uitmondt op straat. Ga alleen of samen met de buren shoppen voor een mooie herfstjas voor de buitendeur. Een paar herfstbloeiers, sfeervolle buitenlichten en een bankje met zachte elementen zorgen voor heerlijk thuiskomen. 

Laat je inspireren door het seizoen

Je kunt veel meer kwijt dan je van tevoren misschien had bedacht. Wissel trendkleuren af met klassiekers en zorg voor hoogteverschillen door grote en kleine planten af te wisselen en gebruik te maken van lengteverlengers zoals een houten bankje.

Hoe wissel jij het seizoen?

Wij zijn benieuwd hoe jij je voordeur opleukt met herfstige planten. Deel een foto op Facebook en/of Instagram met #wisselvanhetseizoen, zodat we jouw voordeur kunnen bewonderen. Ook leuk: ga naar www.wisselvanhetseizoen.nl voor een overzicht van tuincentra die nog meer mooie voorbeelden van voordeuren laten zien en je kunnen voorzien van persoonlijk advies. je van persoonlijk advies kunnen voorzien en nog meer mooie voorbeelden van voordeuren laten zien? Kijk naar www.wisselvanhetseizoen.nl. 

Plantencast

De planten op de afbeelding zijn stuk voor stuk ideale kandidaten voor de herfst. Ze behouden hun kleur, blad en hebben een hedendaagse maar seizoensgebonden uitstraling. Ga je voor onze plantencast of ga je voor een eigen mix? Dit zijn de planten van de foto: 

Links van de deur; 

Kleine lage oudroze koperen schaal gevuld met purperklokje ( Heuchera ‘Melting fire’), lage petrol keramieken schaal gevuld met Daboecia Cantabrica, terracottapot gevuld met borstelveergras (Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’), grijze betonlook pot gevuld met struikveronica (Hebe ‘Hebedonna Alexa’).

Rechts van de deur op het zwarte bankje;

Grote petrol keramieken pot gevuld met prachtriet (Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’), kleine auberginekleurige schaal gevuld met vetkruid Sedum (gele bloemetjes)), terracottapot gevuld met struikveronica (Hebe ‘Tricolor’), oudroze koperen schaaltje op het bontje gevuld met purperklokje (Heuchera ‘Indian Summer Boysenberry’).

Rechts van de deur voor het bankje; 

Koperen emmertje gevuld met struikheide (Calluna mix), wit keramieke pot gevuld met struikveronica (Hebe Alexa), lage betonschaal gevuld met vetkruid (Sedum mix).

Kijk op wisselvanhetseizoen.nl voor deelnemende tuincentra