Zo creëer jij je eigen green home office

Voor meer productiviteit en creativiteit
Geschatte leestijd: 3 minuten

Aangezien thuiswerken here to stay is, kun je maar beter een fijne plek van je thuiswerkplek maken. Planten zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ze zijn namelijk goed voor je (geestelijke) gezondheid, je creativiteit en zorgen voor meer rust op je werkplek. Reden genoeg om je eigen green home office te creëren!

Voor meer productiviteit en creativiteit

De positieve effecten van groen

Actieve interactie met kamerplanten kan stress verminderen. Dat bleek uit wetenschappelijk onderzoek van NCMBI. Het zenuwstelsel en de bloeddruk komen tot rust en comfortabele en natuurlijke gevoelens worden versterkt. Daarnaast neemt je creativiteit toe, zelfs met maar één plant op je bureau. Onderzoekers van TNO (2007) denken dat dat veroorzaakt wordt door het helende en rustgevende effect van planten. Daardoor heb je meer ruimte in je hoofd voor creatieve ideeën.

Weer in verbinding met de natuur

Biophilic designer Alexander Bond houdt zich dagelijks bezig met het vergroenen van gebouwen, zowel aan de binnen- als de buitenkant. In zijn masterclass vertelt hij dat je door planten de hoofdrol te geven in een ruimte, een omgeving creëert die veel meer in lijn is met wat je echt nodig hebt, in plaats van wat je denkt nodig te hebben. Zoals je welkom voelen: daar dragen planten aan bij, spullen niet. “Het heeft een enorme impact op wat we van de ruimte om ons heen vinden, maar ook op hoe we onszelf voelen.”

Green home office creëren

Kamerplanten zijn dus veel meer dan gezelligheid en decoratie in huis. Wees vooral niet te zuinig met het aantal planten in je groen thuiskantoor. Planten zorgen er namelijk ook voor dat omgevingsgeluiden gedempt worden. Geen last meer van luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden tijdens een zoom-meeting dus!

Is je thuiskantoor te klein voor veel planten? Ga de lucht in! Boven je werkplek is eigenlijk altijd wel ruimte, zonde dus om daar geen gebruik van te maken. Bevestig bijvoorbeeld een rek aan de muur waar je plantenpotjes aan kunt hangen. Zet verder planten op je bureau, maar ook op een plank, bovenop de kast, in een plantenhanger aan het plafond en in een grote pot op de grond. De mogelijkheden voor een green home office zijn eindeloos.

ONZE GREEN HOME OFFICE

Zelf zijn we ook aan de slag gegaan met onze green home office, waarbij we de volgende planten hebben gebruikt. De cyperus alternifolius en de diefenbachia zorgen voor extra frisse lucht. Maar ook de nephrolepsis, caladium hybride en rhipsalis mogen niet ontbreken. Met de tillandsia "Samantha" hebben we wat exotische persoonlijkheid toegevoegd. Wat er zeker niet mag ontbreken zijn de monstera deliciosa, anthurium hybride, ctenanthe burle - marxii, tillandsia usneoides en tillandsia cyanoides. Om het helemaal compleet te maken hebben we ook de hydrangea hybride, hedera helix, ficus lyrata, begonia rex hybride en groene inspiratie toegevoegd. 

GREEN HOME OFFICE INSPIRATION

Voor nog meer inspiratie zijn we op zoek gegaan naar de mooiste green home offices over de hele wereld:

Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt jouw green home office helemaal naar eigen smaak inrichten. Wij willen je vooral aanmoedigen om lekker veel groen te gebruiken, want je weet inmiddels wat de voordelen daarvan zijn. 

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw green home office eruit ziet. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #bedanktplant. Meer inspiratie voor in huis of je werkplek? Lees dan hier hoe je je tuin omtovert tot een outdoor office, hoe je een plantenmuur voor video calls maakt, of bekijk de voordelen van planten op de werkvloer eens.