Zo creëer jij je eigen green home office

Voor meer productiviteit en creativiteit
Geschatte leestijd: 2 minuten

Aangezien thuiswerken here to stay is, kun je maar beter een fijne plek van je thuiswerkplek maken. Planten zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ze zijn namelijk goed voor je (geestelijke) gezondheid, je creativiteit en zorgen voor meer rust op je werkplek. Reden genoeg om je eigen green home office te creëren!

Voor meer productiviteit en creativiteit
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

De positieve effecten van groen

Actieve interactie met kamerplanten kan stress verminderen. Dat bleek uit wetenschappelijk onderzoek van NCMBI. Het zenuwstelsel en de bloeddruk komen tot rust en comfortabele en natuurlijke gevoelens worden versterkt. Daarnaast neemt je creativiteit toe, zelfs met maar één plant op je bureau. Onderzoekers van TNO (2007) denken dat dat veroorzaakt wordt door het helende en rustgevende effect van planten. Daardoor heb je meer ruimte in je hoofd voor creatieve ideeën.

creëer een groen thuiskantoor

Kamerplanten zijn dus veel meer dan gezelligheid en decoratie in huis. Wees vooral niet te zuinig met het aantal planten in je groen thuiskantoor. Planten zorgen er namelijk ook voor dat omgevingsgeluiden gedempt worden. Geen last meer van luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden tijdens een zoom-meeting dus!

Is je thuiskantoor te klein voor veel planten? Ga dan de lucht in of maak een plantenmuur. Zet planten niet alleen op je bureau, maar ook op een plank, bovenop de kast, in een plantenhanger aan het plafond of in een grote pot op de grond. De mogelijkheden voor een green home office zijn eindeloos.

ONZE GREEN HOME OFFICE

Zelf zijn we ook aan de slag gegaan met een thuiskantoor vol groen (zie afbeeldingen). De cyperus alternifolius en de diefenbachia zorgen voor extra frisse lucht. Maar ook de nephrolepsis, caladium hybride en rhipsalis mogen niet ontbreken. Met de tillandsia "Samantha" hebben we wat exotische persoonlijkheid toegevoegd. Wat er zeker niet mag ontbreken zijn de monstera deliciosa, anthurium hybride, ctenanthe burle - marxii, tillandsia usneoides en tillandsia cyanoides. Om het helemaal compleet te maken hebben we ook de hydrangea hybride, hedera helix, ficus lyrata, begonia rex hybride toegevoegd. 

meer (thuiswerk)inspiratie

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt jouw green home office helemaal naar eigen smaak inrichten. Wij willen je vooral aanmoedigen om lekker veel planten te gebruiken! En ben je al bekend met het effect van kleur op je gedrag en je carrière? Wij zijn heel benieuwd hoe jouw thuiskantoor eruit ziet. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #bedanktplant.