Wordt het een yummy Yucca of een prachtige palm?

Een kwart van de Nederlands begint januari groen!

Je kent dat wel, het gevoel als je de kerstboom hebt afgetuigd. Aan de ene kant de opluchting dat alles weer normaal is. En aan de andere kant het gemis aan dat lekkere groene ding, dat daar zo stond te stralen. Niet getreurd, daar is wat aan te doen!

Copyright: Ahouseinthehills.com

Groen gevoel in huis

Nederlanders zijn dol op hun kerstboom, blijkt uit ons onderzoek. Zodra Sint het land uit is, wordt ie al opgetuigd. En of het nu een nepper (69%) of een echte (30%) is, hij zorgt bij 31% voor een onverwacht groen gevoel in huis. En dat is mooi, want indoor groen zorgt weer voor minder stress en dat is weer goed tegen de winterdip, die vaak in januari opspeelt.

Kale boel? Kamerplant! 

Die eindejaarsopsteker leidt vanzelf tot een leuke nieuwe traditie: kerstboom eruit, kamerplant erin: een kwart van de Nederlanders doet dit al. Een mooie groene woonplant van formaat draagt helemaal bij tot het betere 'nieuw jaar, nieuwe start-gevoel'. Hij vult  meteen de leegte op die de kerstboom achterlaat. En het is onmiddellijk weer gezellig, maar dan zonder uitvallende naalden, want met die 'Jingle Hell' ben je vast wel klaar. Dus waar wacht je op? Breng nieuw leven in huis met nieuwe planten!