Wissel van het seizoen

Ben je klaar voor de herfst?

De herfst heeft langzaamaan zijn intrede gemaakt. We herkennen het nieuwe seizoen aan het gouden avondlicht, de herkenbare geur die een herfstbui achterlaat, het geluid van krakende bladeren onder je laarzen. De wissel van het seizoen is een moment om bij stil te staan, of nog beter: om bij stil te zitten. Heb jij de nodige aanpassingen al gedaan? 

Wissel van het seizoen Mooiwatplantendoen.nl

De herfst staat voor de deur

Pak die sjaal maar uit de kast. En vergeet de extra aankleding voor de voordeur niet! Wat? Zoals jij je garderobe aanpast aan het seizoen, zo kun je het exterieur van je woning ook ‘ver-herfsten’. De herfst staat voor de deur, dus verwelkom het nieuwe seizoen al bij je entree. Maak een herfstkrans met de voordeur als chique omlijsting en creëer een mooi samenzijn van planten en potten voor een verpletterende eerste indruk. Met typische herfstplanten geef je kleur, vorm en stijl aan je persoonlijke buitenplek. Of dat nu een patio, voordeur of tuin is!

Handen uit de mouwen

Hoewel de lente hét moment lijkt om aan de tuin te werken, wordt de basis van een jaarronde tuin gelegd in de herfst. Maar ook voor de aankomende seizoenen valt er werk te verrichten. Help de natuur een handje en zorg ervoor dat jouw tuin dit jaar diervriendelijk is. Over diervriendelijk gesproken, is het weer nog een beetje plantvriendelijk? Misschien wordt het tijd voor een herfstkas of oranjerie

 

Genieten tijdens een roast & toast

Na al die voorbereidingen voor de aankomende seizoenen verdien je iets lekkers. Geniet solo of samen van het herfstzonnetje en de mogelijkheid om buiten te eten tijdens een roast & toast. We presenteren je drie comfort food recepten zonder schuldgevoel. Dit is ook een goed moment om alvast vooruit te blikken wat voor werk je aan het einde van het seizoen kunt verwachten. Dat is namelijk het moment aangebroken om je tuin en bijbehorende gereedschappen klaar te maken voor de nieuwe wissel van het seizoen. Bekijk de handige checklist!

Sociaal seizoen

Op Pinterest hebben we een inspirerend Herfst board gemaakt boordevol leuke DIY’s, inspiratie en hebbedingen. En over social media gesproken: we zijn benieuwd naar jouw groene herfst. Deel ze op Instagram, Facebook of Twitter met #Mooiwatplantendoen.