Win: het boek Tuinmysteries

Zo werkt het in jouw tuin
Geschatte leestijd: 2 minuten

Vallen appels echt niet ver van de boom? En hoe weten zaadjes welke kant boven is? Het boek 'Tuinmysteries – Zo werkt het in jouw tuin' van Guy Barter geeft antwoord op dingen die iedere tuinier zich weleens afvraagt, en op vragen waar je zelf misschien nooit op zou zijn gekomen. Het boek staat vol praktische tuinier-tips, boeiende wetenswaardigheden en is ook nog eens rijkelijk geïllustreerd. Leuk voor de beginnende tuinier, maar ook voor gevorderden! Nieuwsgierig? Wij mogen maar liefst vijf exemplaren weggeven. 

Boek Tuinmysteries Mooiwatplantendoen.nl

Ontspannen én kennis opdoen

Tuinieren is voor veel mensen een fijne manier om te ontspannen en hun gedachten de vrije loop te laten. Toch is de kans groot dat er allerlei (praktische) tuinvragen opborrelen tijdens het zaaien, snoeien, planten of wieden. Op veel vragen is geen simpel antwoord te geven zonder diepgaande kennis van plantenfysiologie. In Tuinmysteries vind je begrijpelijke antwoorden op 130 tuinvragen. Ze komen misschien niet allemaal van pas in je eigen tuin, maar hoe meer je leert, hoe beter je begrijpt hoe alles werkt en hoe leuker tuinieren wordt! En wist je trouwens dat tuinieren ook echt gelukkig maakt? 

Over de schrijver

De liefde voor tuinieren ontstond in de moestuin die Barter als kind had op de boerderij in Wiltshire (Engeland), waar hij opgroeide. Hij ging tuinbouw studeren, werkte als microbiologisch technicus, en startte in 1990 bij RHS (Royal Horticultural Society), een grote non-profit organisatie die alle aspecten van tuinieren promoot. Barter vervult bij RHS de rol van hoofdtuinman en is adviseur voor de leden van deze organisatie. Vanuit die rol beantwoordt hij al ruim 30 jaar honderden tuinvragen per jaar. De meest boeiende vragen bundelde hij in het boek Tuinmysteries. Wat hij het leukste vindt aan zijn vak? Vragen over dingen die zich onder de grond afspelen. “Daar gebeurt het meeste, al staan veel tuinierders daar niet bij stil.”

Zo maak je kans op het boek

Wil je kans maken op het boek? Laat hieronder uiterlijk 23 april 2021 weten wat jouw fascinerende tuinvraag is. Onder de origineelste inzendingen verloten wij vijf boeken. Niet gewonnen? Het boek koop je hier. 

Meer groene inspiratie

Geïnspireerd geraakt en benieuwd naar manieren om jouw tuin te vergroenen? Ontdek wat jij kunt doen, en ervaar het positieve effect van meer groen in je omgeving! 

--- Deze winactie is gesloten ---