VIER MIDZOMERNACHT BIJ DE HORTUS BOTANICUS LEIDEN

Zomer: Zonlicht, bloemen en planten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Yes, het is bijna zo ver: op 21 juni is het weer zomer! En hoe verwelkom je die nou beter dan met een midzomerfeest? In de geest van traditie maar met ingrediënten anno nu: bloemen, planten, lekker eten en drinken en de liefde. Liefde voor de natuur, de zomer én elkaar.

Midzomer festival
Elk jaar is de Hortus botanicus Leiden tijdens de langste dag van het jaar tot in de late uurtjes open. Kom genieten van die speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen, goede wijn en goed gezelschap. Wij mogen 10 x 2 entreetickets weggeven. Nodig je geliefde, vader, moeder of je lieve buurvrouw uit en maak er een onvergetelijke avond van.

De oorsprong van midzomer
Vier je midzomer, dan maak je onderdeel uit van de geschiedenis. Midzomer is namelijk een eeuwenoude, Germaanse traditie. Men vierde de zomerzonnewende, de dag waarop planten een geneeskrachtige en magische werking zouden hebben. Vreugdevuren werden aangestoken als bescherming tegen duistere krachten, die vrij spel zouden hebben tijdens de kortere dagen. Een feest om de natuur en specifiek de zomer te vieren, dus.

Zo maak je kans op kaartjes 
Vier Midzomer bij de Hortus botanicus Leiden op 21 juni vanaf 19.30 uur. Neem voor het programma een kijkje op de website van de Hortus: www.hortusleiden.nl. Uiteraard mag je iemand meenemen. Met wie wil jij de zomer inluiden? Vertel ons voor vrijdag 14 juni 2019 waar jij aan denkt bij planten en de zomer.  Op maandag 17 juni maken wij de winnaars bekend.

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN - DE WINNAARS ZIJN GEKOZEN.