Verleng je vakantiegevoel met planten

Zo voorkom je de after vakantiedip

Zo, dat was fijn. Geen werk, geen wekker, geen file, geen vergaderingen en deadlines. Zomervakantie, dat zou je vaker moeten doen. Of verleng in ieder geval dat ontspannen vakantiegevoel. Met groen natuurlijk!

In bad met planten Mooiwatplantendoen.nl

After vakantiedip

Tuurlijk, de eerste werkdag na een vakantie is weer even wennen. Maar waak voor een echte dip! Zo een die wat langer duurt en je echt uit balans brengt. Probeer de ontspanning vast te houden, ook in het dagelijkse leven. Zo was je op je vakantiebestemming, naast al het ‘ont-moeten’, waarschijnlijk ook veel buiten. De geur van naaldbomen op de camping, de (exotische) planten langs het bospaadje, de ijsthee met munt naast je strandbedje. Het maakte je allemaal relaxter.

Haal ontspanning in huis

Met groene buddies om je heen maak je ook binnen bij jou thuis de verbinding met de natuur. En dus met ontspanning. Dat kan in het hele huis, maar voor de ultieme relaxatie vergroen je je badkamer. Met varens, Calathea’s, Rhipsalis, een Ficus lyrata, een Kentia palm en een tropische Strelitzia. Zo dompel je jezelf letterlijk onder in de natuur.

En met kruiden natuurlijk

Om je groene badkamerbeleving nog completer te maken, kun je schijfjes citroen toevoegen aan het badwater. Of maak een roomspray met eigen kruiden zoals rozemarijn, lavendel of citroenmelisse. Zo stap je verfrist, opgewekt en ontspannen de kantoortuin weer binnen.