Verleng je vakantiegevoel

Neem een cactus in huis!

Voor het betere zon-zand-zalig effect bij je thuis zet je een knappe cactus neer. Reuze 'mediterranee' qua sfeer, prima te stylen met een koele cocktail ernaast en toch het gevoel van nog even helemaal weg zijn. Viva el cactus! 

Cactus Verleng je vakantiegevoel Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Vue sur Las Teresitas Beach, Tenerife © Victor Torres

Als plant zijn cactussen even exotisch als palmen en drakenbomen, die je eigenlijk alleen op vakantie ziet. Hoewel cactussen inheems zijn in de Amerika's, zie je ze ook in landen rond de Middellandse Zee. Deze zijn geïmporteerd en gedijen uitstekend in het droge en warme klimaat. Bovendien passen ze goed in de sfeer en stijl van de Levant, zuidelijke eilanden als Sicilië en Madeira, en landen als Spanje en Griekenland.  Cactussen komen ook veel voor op de Canarische Eilanden: La Palma kent complete cactusvelden.

Knapperd met schijven 

Heb je ze daar gezien, dan kun je dat ver-weg-gevoel na je vakantie nog even vasthouden door thuis wat cactussen neer te zetten of op te hangen.Een van de vertrouwdste zal de vijgencactus zijn, die veel in Spanje en Griekenland groeit. Soms in zijn uppie, maar ook vaak als haag, wat gerust kan worden gezien als een groeiende, bloeiende alarminstallatie. Als woonplant is het een knapperd met schijven die cactusvijgen kan voortbrengen. Maar ook zonder die vruchten al een plaatje is, met mooie ronde vormen die op onwaarschijnlijk kleine puntjes aan elkaar vastgroeien.  

5 cactusbestemmingen in Europa 

  • Jardin de Cactus in Guatiza op Lanzarote (Spanje)
  • Zingaro Nature Reserve op Sicilië (Italië)
  • Mora i Bravard in Casarabonela (Spanje)
  • Kuststreek Halkidiki bij Ouranoupoli  (Griekenland)
  • Montjuïc Cactus Park in Montjuïc (Spanje)