Trend: knutselen voor volwassen

Blikvanger voor al je bijzondere orchideeën
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is de opvolger van kleuren voor volwassenen en indoor tuinieren in de miniatuurtuin: je uitleven op een groeiend, bloeiend tableau vivant dat zijn eigen verhaal vertelt. 

Orchideeën Mooiwatplantendoen.nl


Lange avonden vragen om wat extra gezelligheid. Ben je nog niet toe aan feestversiering, dan is een levende kijkdoos een prachtige blikvanger voor de donkere dagen voor kerst. Ingericht met bijzondere orchideeën wordt het een sprookjesachtig element waar je al je fantasie in kwijt kunt. Het knutselen werkt bovendien ontspannend en brengt fijne herinneringen aan het zorgeloze gevoel van vroeger terug. Je raakt er van in een andere mindset en even iets heel anders doen dan je altijd doet, is bovendien goed voor je creativiteit. 

Spannend sprookje 

Door bijzondere orchideeën als leading ladies het verhaal van je tableau vivant te laten vertellen, creëer je een extra geheimzinnige sfeer. Door hun grillige vormen hebben ze de absolute fantasy factor en je kunt er prachtige 'coulissen' mee maken en zo het perspectief in je kijkdoos vergroten. Ga je voor buitenaards en apart, werk dan met Brassia, Paphiopedilum en Zygopetalum. Neigt je smaak meer naar sprookjesachtig, dan zit je goed met Cattleya, Cymbidium en Dendrobium

Aan de slag! 

1. Timmer van 4 planken een kist van 75 x 75 cm, zet aan de achterkant een plaat plexiglas vast. Dat is hier met brede vegen in de kleur van de orchideeën geverfd.

2. Bekleed de binnenkant met mos (lijm, nietpistool, leef je uit), en bekleed ongeveer de helft van de achterkant, om mooi perspectief te creëren.

3. Pak de orchideeën in volgens de kokedama techniek en zet ze in hun 'theater'.

4. Met lichtjes aan de achterkant creëer je een feeëriek effect. En zo'n Tillandsia maakt het dan helemaal af, qua 'Life of Mars' meets Shakespeare's 'Er is meer tussen hemel en aarde'.