SPITTER, SPETTER, SPATER: MAAK JE EIGEN MINIVIJVER

4 simpele DIY's met water

Alle waterplanten verzamelen! Deze zomer verblijd jij je buitenruimte én jezelf met een minivijver nieuwe stijl. Wij zetten 4 simpele DIY’s op een rijtje. Tijd om de wondere waterwereld te ontdekken...

GRASVELDVIJVER

Voor deze minivijver moet je je handen even uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat. Graaf een gat uit, plaats er een stevige plastic bak in en vul de bak met waterplanten. Wij gebruikten Schaafstro, zuurstofplant Rotala indica, de vleesetende Trompetbekerplant, roze waterlelie en Vederkruid.


WATERPARADIJS

Met een beetje creativiteit en wat draadmanden verander je een grote plantenbak of zinken teil in een vijver. Zet er een paar bij elkaar en hoppa, je eigen waterparadijs vol Schaafstro, Parapluplant, Snoekkruid en blauwe Maskerbloem is geboren. 


OP EEN ONBEWOOND EILAND 

Ook op je tuintafel zorgt een minivijver voor sfeer. Voorzie een glazen bak of aquarium van een laag grond gemixt met zand en vul ‘m met water. Vervolgens maak je een groen eilandje in de vijver door meerdere waterplanten in een vijvermand of planteneiland te plaatsen. Grote keien houden de planten op hun plek. Wij gebruikten onder andere Papyrusplant, Dwergpapyrus en Snavelbies.


KIDS PROOF

Een leuke DIY om samen met je kind(eren) te doen: minivijvers maken van plastic bakken. Kies in het tuincentrum waterplanten uit, zoals Watersla, Amerikaanse kikkerbeet en Mosbal. Vervolgens mag je kind aan de slag om de vijver in te richten. En daarna kijken hoe alles groeit! 

 


meer zomerse inspiratie

We zijn benieuwd hoe jouw minivijver eruitziet. Deel je 'm met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen? Kun je nog wel wat meer zomerse inspiratie gebruiken, bekijk dan eens hoe je jouw tuin omtovert tot sprookjesachtig paradijs met roze planten, ontdek deze 5 heerlijk geurende zomerplanten, of laat je inspireren door een prachtig gedecoreerde zomertafel

Tip: in Nederland is de kans op een regenachtige zomer aanwezig. Vul je minivijver daarom niet te vol met water, zodat de kans op overstromen klein blijft.
Let op: plaats waterplanten nooit in open water; sommige soorten gaan woekeren en kunnen de inheemse natuur wegdrukken.