Shoppen: de Fold Pot

Scandi-design met een praktische knipoog

Of je nu een doorgewinterde plantenkunstenaar bent of voor het eerst de stap neemt om een groene vriend in huis te halen: deze vouwbare pot van JOKJOR zorgt ervoor dat je voorlopig vooruit kunt met je groene aanwinsten.

Fold Pot Mooiwatplantendoen.nlCopyright: JOKJOR

De verdubbelaar

De smartie achter deze uitvinding is industrieel ontwerper Emanuele Pizzolorusso. Hij kwam op het idee toen hij in Helskinki rondliep en in een stadstuin tuinmannen bezig zag met een grote plant in een container die eruit zag als een zak. Van deze vernuftige siliconen rubberen pot kun je in beginsel de bovenrand omvouwen wanneer je te maken hebt met jonge planten.

Als je goed voor je botanische beauty’s zorgt is de kans groot dat deze op een gegeven de pot uitgroeien en de boel overgepot moet worden naar een groter exemplaar. Dat is met deze knappe potten niet meer nodig. Bovenrand terugvouwen, potgrond erbij en voilà: je hebt twee keer zoveel capaciteit. Deze pot groeit dus gezellig mee met planten als een Zamioculcas, Vrouwentong of Bananenplant. Maar ook voor je favoriete cactus is dit een hele geschikte pot.


Leuk detail: de pot ziet eruit alsof hij van steen is door de scherpe hoeken in het design. De Fold Pot is er in allerlei kleuren; van neutraal tot uitgesproken – er is er altijd wel een die in je interieur past!