Schoonheid, rijkdom en kracht voor alle mama's

Laat je liefde blijken, geef een orchidee cadeau

In het zonnetje zetten, je waardering uiten, je liefde laten blijken. Noteer het alvast in je agenda, want op 14 mei is het weer zover. Dé dag om je moeder, schoonmoeder, cadeaumoeder of oma te vertellen: ik hou van je!

Op Moederdag geef je mama...

...een orchidee cadeau. Deze kleurrijke plant wordt ook wel de koningin onder de planten genoemd en heeft bovendien een bijpassende symboliek. Want geef je een orchidee dan wens je de ontvanger schoonheid, rijkdom en kracht toe. 'Je-bent-de-liefste-mama' kaartje erbij en klaar ben je!

Bij elke mama past een orchidee

Want met meer dan 25.000 verschillende soorten is er keuze genoeg in de orchideeënfamilie. Kies je die met haar favoriete kleur, die bijzondere bloem of ga je voor de speciale symboliek? Wat denk je van schoonheid Cattleya met haar geschulpte randjes of de - klassieke - Phalaenopsis. Maar vergeet ook de flamboyante Zygopetalum en zeldzame blauwe Vanda niet!

Orchidee blij, mama blij  

Geen groene vingers? Geen probleem. De orchidee is prima geschikt voor moeders bij wie dat talent misschien te wensen over laat. Met deze tips heeft ze de verzorging binnen no-time in de vingers:

  1. Zet de orchidee eens in de week 10 minuten onder water om hem vervolgens goed uit te laten lekken.

  2. Orchideeën houden niet van direct zonlicht, maar doen het wel goed op een lichte plaats. 

Zo lang mogelijk genieten van deze nieuwe aanwinst? Hier lees je alle tips en tricks voor een optimale verzorging.