Recept: paprika carpaccio van de barbecue

Voor de flexitariër, vegetariër en vleesliefhebber

Met het heerlijke weer is er niets lekkerders dan bezig zijn in de tuin, de zon op je goed ingesmeerde huid te voelen en met vrienden buiten eten. Nóg lekkerder is het als je kunt genieten van groenten- en fruitgerechten uit eigen tuin. Daarom hebben we de krachten gebundeld met dé groentechef van Nederland: Jonathan Karpathios. Samen ontwikkelden we vier heerlijke recepten waar je de hele zomer, en lang daarna, van kunt genieten. Bijvoorbeeld deze carpaccio gemaakt van paprika’s op de barbecue*.

Groenterecepten Mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 rode paprika’s

  • 1 bos peterselie

  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: barbecue

Zo maak je het

Stap 1. Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden. Leg de paprika’s op de barbecue en rooster ze tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze licht afkoelen en ontdoe ze van de zwarte schil. (Heb je geen barbecue, dan kun je de paprika’s ook in de oven bij 220 °C roosteren.)

Stap 2. Snij de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Meng de paprika, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom en serveer als carpaccio op een groot bord. Strooi de peterselie over het gerecht.

Jonathan over de paprika carpaccio

“Ik vind dit een van de lekkerste manieren om paprika te bereiden. Je kunt de paprika’s ook in een weckpot doen met wat olijfolie erop en bewaren in je voorraadkast. Het gerecht blijft heel lang goed dus als je onverwachts bezoek krijgt, heb je sowieso iets lekkers in huis.

Tip: als je nog wat ansjovis of kappertjes in huis hebt, kun je die erover strooien. Dat maakt het gerecht extra smakelijk.”

Bekijk ook de andere drie recepten

Smaakt dit gerecht naar meer? Bekijk ook de andere drie recepten die Mooiwatplantendoen.nl in samenwerking met Jonathan Karpathios maakte: gazpacho, komkommergranité, spicy ice-tea.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen en planten van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.