Recept: dorstlessende hibiscus ice tea

Eten en drinken & Afrika

In landen als Egypte en Sudan zweren ze bij hibiscusthee. Vast en zeker met 5 klontjes suiker, want daar houden ze wel van. We hebben een variant gevonden, passend bij het seizoen. Vandaag drink jij hibiscus, citroengras, basilicum, honing gezoete ice tea. 

Hibiscus thee recept Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Halfbakedharvest.com

Dit heb je nodig

  • 5 koppen water

  • 1 citroengrasstengel 

  • Meerdere citroengrasstengels voor garnering

  • ¼ kop honing

  • ½ gedroogde hibiscusbloemen*

  • ¾ losse basilicumblaadjes voor de thee en meer voor garnering

  • ¼ kop versgeperst limoensap

  • Een limoen in plakken gesneden voor garnering

Zo maak je het

Breng het water aan de kook in een middelgrote pot of pan. Haal van het vuur en voeg de citroengras, honing, hibiscusbloemen en basilicumbladeren toe. Bedek en laat 20 minuten intrekken. Schenk door een vergiet en verwijder het gebruikte citroengras, de hibiscusbloemen en basilicum.

Voeg het limoensap toe en voeg naar smaak meer honing toe. Zet in de koeling. Wanneer de ice tea is gekoeld serveer je het met ijs, verse citroengrasstengels, basilicum en limoen. 

Het originele recept vind je op halfbakedharvest.com

Het oog wil ook wat

De prachtige looks van het drankje laten het water al snel in de mond lopen. Mjam! Deze ice tea zit barstensvol antioxidanten en hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Het ligt maar net aan jouw receptuur. Geniet ervan!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.