Plantenkas als designertas

De Greenhouse to Go van Studio Besau Marguerre

Stel dat je op een andere planeet gaat wonen en je kunt alleen handbagage meenemen, wat neem je mee? Volgens Studio Besau Marguerre een Greenhouse to Go.

Greenhouse to GoCopyright: Studio Besau Marguerre

Planten op Kepler-22B

Greenhouse to Go is een ontwerp van Studio Besau Marguerre in samenwerking met Adrien Petrucci. Het ontwerp van deze mobiele plantenkas en -tas is geïnspireerd door de ontdekking van de planeet Kepler-22B door de Nasa. De ontwerpers stelden zichzelf de vraag: "Als je op een andere planeet dan de Aarde zou kunnen gaan leven, wat voor minimale handbagage zou je dan meenemen?" Hun antwoord hierop was planten. Omdat planten altijd onderdeel zijn geweest van de menselijke ontwikkeling zouden ze deze mooie waardevolle bron meenemen om een nieuw 'thuis' te maken op een andere planeet. 

"Als je op een andere planeet dan de Aarde zou kunnen gaan leven, wat voor minimale handbagage zou je dan meenemen?"

Another Terra

De Greenhouse to Go is een prachtig designitem - met fashionable randje. Het is tentoongesteld tijdens de expositie Another Terra in Milaan. Je kunt 'm nog niet in de winkels kopen. Mocht het ooit zover zijn dat we naar Kepler-22B gaan, dan zullen ze vast volop verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie over de Greenhouse to Go, neem een kijkje op de site van Studio Besau Marguerre

Bron/fotocredits: Studio Besau Marguerre