Planten houden kan iedereen!

Water, licht en liefde

Met welk gemak haal jij een plant in huis? Sta je er amper bij stil of wik en weeg je net zolang tot je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt? De zorg is veel minder intensief dan je wellicht zou denken. Met een beetje water, licht en liefde kom je al een heel end. Planten in huis? Daar heb je geen groene vingers voor nodig. Wél een beetje aandacht. 

Thanks plants Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Copyright: ©Happinez 2018 - Fotografie Peggy Janssen & Styling José Spaans

Water

Hoeveel water je plant nodig heeft is afhankelijk van zijn dorst. Maar in de regel kun je rekening houden met eens per week een flinke slok water. Sommige planten houden van een beetje beneveling op de bladeren. De een wil met een gieter gewaterd worden, de ander liever ondergedompeld. Wordt het alweer te ingewikkeld? Maak een watergeeflijst voor op de koelkast waarin je per plant (je mag hem een naam geven) aangeeft wat zijn voorkeuren zijn. Ook kun je handige watergeefmeters gebruiken. 

Licht

Ben je meer een zomer- of herfsttype? Ook planten hebben een persoonlijke voorkeur en dan is het hun met name te doen om de hoeveelheid licht en warmte die ze ontvangen. In de regel houden de meeste planten er niet van om hele dagen in direct zonlicht te staan, wel in de halfschaduw. Ook houden de meeste planten niet van teveel temperatuurschommelingen en kou. Dus met je cv-ketel op minimaal 15 graden jaarrond heb je deze randvoorwaarde ook getackeld. 

Liefde

Dit is misschien nog wel het makkelijkste onderdeel. Zing eens een liedje, doe een dansje en fluister dat zijn bladeren zo prachtig groen ogen. Hoe meer liefde jij geeft, hoe meer je terugkrijgt. Want planten zijn niet alleen heel erg mooi in huis, ze zorgen er ook voor dat je je beter voelt. Dat je frissere lucht inademt, rustiger kan slapen én iemand hebt die op je wacht als je thuis komt na een lange dag. Ohhh, dankjewel plant!

Meer weten of plantverzorging? Bekijk onze plantenwijzers (rechts bovenaan deze pagina) met verzorgingstips!