Planten gadgets voor vaders met groene vingers

Groen & Vaderdag is een ijzersterke combi

Je vader. Hij is sterk, handig en maakt altijd tijd voor je vrij. Tijd om hem dus eens flink te verrassen op 17 juni. We hebben voor Vaderdag daarom een aantal stoere gadgets op een rij gezet, speciaal voor de (tech savvy) papa's met groene vingers. Of voor jezelf natuurlijk.

 

Planten in de ruimte

Geef je vader een leuke tip die bovendien niets kost. Met de nieuwe game van NASA: “Space Science Investigations: Plant Growth” waan je je in space station ISS en kun je planten laten groeien in de ruimte. Je downloadt de app in de App store of Google Play.


 

Mini indoor plantenkasje

Foop is een mooi strak vormgegeven plantenkasje, voor alle vaders die geen tuin of balkon hebben. De bijgeleverde app vertelt je wanneer de sla rijp is, dus ook zeer geschikt voor vergeetachtige papa's.


 

Water uit een steen

Ontwerper Casey Schneider is de man achter Water From A Stone. Deze handgeblazen 'stenen' vul je met water (200 ml) waarna er 3 a 4 dagen water uit een klein gaatje de grond in sijpelt. Handig en mooi!


 

Innovatieve plantlamp

Eerder schreven we er al over: de Mygdal. Deze plantlamp van Nui Design Studio gebruikt het licht van de lamp voor fotosynthese in plaats van zonlicht. Hierdoor kun je zelfs in de meest donkere garage nog planten houden.


 

Van potlood naar kruid of plant

Wie schrijft, die blijft. De mensen van Sprout bedachten daarom de Sprout Pencil. Een potlood dat na zijn levensduur geplant kan worden en uitgroeit tot basilicum, salie, tijm, zonnebloemen, lavendel, Vergeet-me-niet, cherrytomaat of munt.