Plant Plus: planten met superpowers

Op en top groene helden

We maken graag lijstjes voor je. Zoals eentje met luchtzuiverende planten, een met bijzondere namen, en deze: planten met superpower! Alle planten hebben natuurlijk superpower, maar hey, deze kunnen elektrische golven opvangen, je huwelijk redden en je huid genezen. Planten met échte superpowers dus.

Zuilcactus Mooiwatplantendoen.nl

1. Zuilcactus

Met steeds meer apparaten als tv, magnetron, computer en telefoon, neemt ook de straling in huis toe. Zie hier de ultieme redder: de Zuilcactus! Deze stoere prikker kan elektromagnetische golven opvangen en verminderen. Groene held. 


2. Bromelia Ananas Champaca

Deze ananasplant heeft het in zich om huwelijken te redden. Nou ja, misschien een tikkeltje overdreven, maar toch. Hij wordt namelijk 'anti-snurkplant' genoemd, omdat hij zou kunnen helpen tegen snurken. Het bijzondere aan deze plant is dat hij zijn zuurstof ’s nachts afgeeft in plaats van overdag. Dat maakt hem de perfecte roomie voor in de slaapkamer. En de perfecte plant om jouw snurkende roomie een lesje te leren.


3. Aloë Vera

Lippenbalsem, handcrème… je hebt vast wel eens een beautyproduct gehad met Aloë Vera. Een mooie vetplant met medicinale werking. Wordt gebruikt als medisch hulpmiddel, onder andere voor de heling van wondjes en huidaandoeningen. Ook zouden de bladeren, die de genezende stoffen bevatten, kunnen helpen bij brandwonden.

En omdat de plant boordevol vitamines en mineralen zit, zie je hem ook steeds vaker terug in gezonde sappen en drankjes. Aloha, Aloë! Maar dan nog even dit: ga niet zelf met een kamerplant experimenteren en/of 'm consumeren, want daar is de Aloë als kamerplant niet geschikt voor. 

Dank je, Plant.