Plant je goede voornemens

Hang briefjes aan blaadjes als reminder en motivatie
Geschatte leestijd: 2 minuten

De feestdagen zijn voorbij, dus kerst moet nu echt de deur uit. Ja, echt. Maar voor je het weet, gooi je samen met de kerstboom al je goede voornemens weg. Daarom gaan we het inspirerende met het groene combineren. Maak een goede voornemens-plant!

Plant met goede voornemens
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Zo maak je een goede voornemens-plant

Eigenlijk maakt het niet uit welke plant je gebruikt. Ga voor groot of kies een middelmaatje. Eentje met een betekenis of gewoon een pronkstuk. Met kleur of eenvoudig groen. Je moet 'm natuurlijk wel zo mooi vinden dat je er regelmatig naar gaat kijken. Schrijf vervolgens je goede voornemens op papiertjes, kaartjes of print ze uit met motiverende plaatjes erbij. Bevestig de goede voornemens met lint of touw aan de plant. En klaar is je goede voornemens-plant.

groene voornemens

Heb je ook gedacht aan goede groene voornemens? Denk bijvoorbeeld aan 'meer groen in huis' en 'een bewustere omgang met groen'. Dan ben je ook nog eens helemaal in lijn met de stijltrend van dit moment. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groen plantengordijn? Of een plantpatroon van het kastje naar de muur? Kan de verzorging van jouw planten ook wel een upgrade gebruiken? Lees dan eens onze Green Paper voor een andere, liefdevolle kijk op planten én hun verzorging.      

Jij een plant en jij een plant en jij een plant!

Blijft het bij een enkele goede voornemens-plant? Nee, ga los! Geef je vrienden een plant vol briefjes als steuntje in de rug. Maak samen met je gezin een ‘hier moeten we ons echt aan houden’-plant. Desnoods met een lege spaarpot ernaast, die gevuld wordt met ‘het is even niet gelukt’-muntjes. Wedden dat iedereen halverwege 2022 nog steeds druk is met goed bezig zijn? Succes!

meer groene inspiratie

Hoe ziet jouw goede voornemens-plant eruit? En wat zijn jouw goede (én groene) voornemens? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Heb je de smaak te pakken en kun je wel wat meer groene inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens welke plant het beste bij je past, lees meer over de positieve effecten van groen, of haal natuur-van-formaat in huis met een prachtige kamerboom.

Plant je goede voornemens
Plant je goede voornemens
Plant je goede voornemens