Nieuw jaar, nieuwe kleur in je tuin

Ook in januari valt er wat te planten
Geschatte leestijd: 1 minuut

Na feestdagen vol warme gezelligheid is het opeens 2017. Een mooi moment om een frisse neus te gaan halen in de tuin. En ja, daar valt best iets te beleven nu.

Ein neues Jahr mit neuen Farben im Garten  Pflanzenfreude.de

Winterheide bijvoorbeeld geeft lekker veel kleur aan een tuin die verder een tikkeltje saai en somber oogt. Deze Tuinplant van de Maand januari 2017 is te koop met witte, roze, rode, paarse en goudgele bloemetjes. Je kunt 'm nu prima in de volle grond planten, zolang de aarde niet bevroren is. Of je zet de planten in potten en bakken met verse aarde. Mix de kleuren een beetje door elkaar en je begint het nieuwe jaar fris en vrolijk.

Wat kun je verder nog doen in de tuin?

Ook violen kun je nu in bakken planten, voor nog meer winterse oppeppers. Check ook even of er planten zijn die water nodig hebben, bijvoorbeeld nadat het droog weer is geweest met veel wind. Misschien kun je meteen wat takken opbinden of bakken in bubbeltjesplastic verpakken bij het vooruitzicht van vorst.

Meer weten?

Lees meer over je herfst- en wintertuin, winterharde en niet-winterharde planten in dit handige artikel over herfst en winter in de tuin.