Nazomer met een gouden randje

Zo lang mogelijk genieten van je tuin
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben je er nog niet aan toe om de zomer en jouw (zomer)tuin gedag te zeggen? Snappen we! De herfst staat dan misschien al voor de deur, maar dat geeft juist extra inspiratie om de tuin te tunen en maximaal van jouw fijne buitenplek te genieten. Zo wil je nooit meer naar binnen.   

Nazomer met een gouden randje | Mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Prettig thuiskomen

Pak dat heerlijke tuinpak maar uit de kast. En vergeet de aankleding voor de voordeur niet. Geef je entree een make-over met mooie (herfst)bloeiers in designpotten, planten in warme kleuren en sfeerlicht om de boel te verlichten. Dat is fijn thuiskomen!  

Planten in herfstkleuren 

De natuur die van weelderig groen naar warme rood en oranje kleurt: hallo herfst! Met deze drie plant stylingideeën breng je de nazomer naar je tuin of balkon. En laat de zakkende temperaturen je er niet van weerhouden buiten van dat kleurenpalet te genieten: een dekentje en vuurkorf doen wonderen. 

Trouwens, er komen vast nog warme dagen aan waarop je je thuiskantoor naar buiten kunt verplaatsen - met deze plantentips tover je je tuin of balkon in no-time om tot outdoor office. En onze Van Grauw naar Groen campagne is nog steeds relevant in de nazomer en de herfst. Kijk eens verder dan je eigen tuin of balkon; misschien kan jouw straat of gevel ook wel wat groen gebruiken?

Handen uit de mouwen

Hoewel de lente hét moment lijkt om aan de tuin te werken, wordt de basis van een jaarronde tuin in het najaar gelegd. Om van je herfsttuin te kunnen genieten en tegelijk goed voorbereid te zijn op de overgang naar de winter volg je deze tien stappen.