Meer groen? Gewoon (samen) doen!

Deze planten zijn een aanwinst voor jou en je buurt
Geschatte leestijd: 3 minuten

Van groenblijvers tot groente-en fruitplanten en van kuipplanten tot klimmers: een variatie aan planten vrolijkt jouw gevel, tuin of terras direct op en doet wonderen voor je humeur.

plantensoorten | mooiwatplantendoen.nl
We hebben verschillende soorten planten op een rijtje gezet die prachtige kleuren en heerlijke geuren garanderen. Kom maar op met die groene vingers!  
 

Eenjarige planten
Eenjarige planten zijn de perfecte manier om je tuin of balkon te voorzien van kleurrijke bloemen. Of wat dacht je van een pluktuintje voor je kids (en jezelf). Kies voor planten zoals Fuchsia, Helianthus, Dahlia, Pelargonium en Petunia. Deze laatste kent een grote variatie aan kleur, bloeit uitbundig van mei tot de vorstperiode en geeft je direct een zomergevoel! 


Groenblijvers

Eenjarige planten zijn een aanwinst voor je tuin en prachtig om te zien, maar groenblijvers zorgen voor extra lang plezier. Voorbeelden van groenblijvers zijn Euonymus, conifeer, buxuscampanula, delphinium en Heuchera (purperklokje). Deze planten behouden het hele jaar door een groen blad en laten je ook in de winter genieten van kleur in je tuin of op je balkon! 

Purperklokje Mooiwatplantendoen.nl


Klimplanten

Klimmers zorgen voor een ware metamorfose van jouw grauwe muur, hekwerk, pergola of regenpijp. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, soorten en maten. Van bloeiende Clematis tot de populaire Hedera (klimop): aan jou de keus! Wij hebben er alvast een aantal op een rijtje gezet.


Bloeiers

Bloeiers laten niet alleen je tuin opbloeien, ze toveren met hun kleuren (en geuren) ook een glimlach op je gezicht! In het voorjaar zien we vaak zachte pasteltinten, zoals zalmroze, lila, wit en geel. Denk bijvoorbeeld aan bloeiers als Buddljea, hibiscushortensia en lavendel. Bijkomend voordeel van deze laatste is dat je ook van de geur kunt genieten als de plant is uitgebloeid, want van de afgeknipte bloempjes kun je bijvoorbeeld geurbuiltjes maken.


Kuipplanten

Kuipplanten zijn planten die vaak in een kuip/pot gehouden worden. Het zijn meestal kleurrijke, tropische of subtropische planten. Denk bijvoorbeeld aan citrusplanten, Mandevilla, Bougainvillea, Nerium Oleander en olijf. Bijkomend voordeel van kuipplanten is dat ze in no-time zorgen voor het mediterraanse gevoel vlakbij huis.


Groente- en fruitplanten

Groente- en fruitplanten mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, want wat is er nou rustgevender dan je eigen groente en fruit planten, zien groeien én oogsten? Kies bijvoorbeeld voor tomaat, komkommer, paprika, italiaanse kruiden, aardbeien of klimfruit (braam/framboos). 


Welke planten(soorten) zijn jouw favoriet? En welke planten horen volgens jou nog meer in dit rijtje thuis? Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen. Meer lezen over vergroenen? Bekijk wat je nog meer kunt doen!