Maak kennis met Boaz van Doorniks 'LEAF'

Omarm de functie en vergankelijkheid van de natuur

Ontwerper Boaz van Doornik vertelt met zijn SS18 collectie LEAF een persoonlijk verhaal. Voor het voorjaar en de zomer toont hij een collectie die tot stand kwam door de herontdekking van diepgewortelde herinneringen. 

Boaz van Doornik Lookbook SS18 Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Alexander van Keulen

Met LEAF creëert Boaz van Doornik zijn tweede collectie, een nieuw Hollands landschap, waarin structuur en spontaniteit lijnrecht tegenover elkaar staan. De collectie is een hommage aan functionaliteit, waarbij de ontwerper zich ook liet inspireren door het uniform van de boswachter. Resulterend in elf looks met allemaal een perfecte fit, het handelsmerk van Van Doornik. Ontwerpster Janna Wieringa ontwierp speciaal voor LEAF drie tassen.

Inspiratie

Wanneer Boaz thuis een boek openslaat ontdekt hij tussen de pagina’s een paar gedroogde eikenbladeren. De nerven geven een uniek karakter aan ieder blad. Terwijl zijn gedachten hem terugleiden over de bospaden waar hij de bladeren opraapte, vindt hij een schat aan inspiratie voor zijn tweede collectie. In de dagen en weken daarop dalen de zaden van de esdoorn herhaaldelijk voor zijn voeten neer. De 'propellertjes' van vroeger drijven opnieuw een fascinatie aan voor de vormen en structuren van bladeren en zaden. De schoonheid van functie ontluikt zich voor zijn ogen.

Turn over a new leaf

Door terug te gaan naar onze roots zet Van Doornik zich af tegen de populaire tropische prints, waarvan de drager de herkomst vaak niet kent. De ontwerper wil een duidelijk statement maken en het publiek aanmoedigen om niet langer mee te gaan met de snelle mode. Het is tijd om de schoonheid van functie en vergankelijkheid te omarmen.

Over Boaz van Doornik

Boaz van Doornik (1993) is een mode-ontwerper met een scherp oog voor detail en een fascinatie voor de natuur. In zijn werk staan de perfecte fit en liefde voor tailoring centraal. Van Doornik studeerde in juni 2016 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten met zijn collectie Monumental Memories. Wij spraken hem daarover voor Mooiwatbloemendoen.nl. Een adembenemende ode aan de natuur, waarmee hij de Italiaanse Mittelmoda Fashion Award en de International Youth Designer Competition 2016 in Beijing won.