Lezen: Botanisch Handboek

Leer alles over medicinale planten

Met de koudere maanden in het vooruitzicht komen ook de vervelende snotneuzen, wintertenen en vermoeide ogen om de hoek kijken. Grote kans dat de oplossing ligt binnen handbereik ligt. In je kruiden(tuin) bijvoorbeeld! Duik dit weekend eens in het Botanisch Handboek Medicinale Planten. Niet alleen voor handige tips over planten die een positieve uitwerking hebben op je systeem, maar evengoed ook voor de prachtige botanische illustraties. 

Botanisch handboek Medicinale Planten Mooiwatplantendoen.nl

Het prachtig geïllustreerde boek beschrijft een keur aan medicinale planten. Het bevat eenvoudige recepten voor zelfgemaakte thee, olie, tinctuur en crèmes en laat zien hoe je die planten kunt gebruiken* zodat je zonder zakdoeken de herfst kunt trotseren. Wow, bedankt planten!

Volop plantenkunde

Die kennis hebben ze niet zomaar ergens vandaan getrokken. De inhoud van het boek sluit aan op de 5000 jaar oude traditie onder andere uit de koker van Kew Royal Botanic Gardens - die we nog kennen van onze Exposé #13 met Katie Scott -, actuele kennis en de expertise van de Britse schrijvers. In het boek vind je 277 geneeskrachtige planten zoals onder andere de wilg (die aspirine produceert) en de kleine maagdenpalm (die chemotherapie bij bepaalde typen kanker ondersteunt) en 24 recepten. 

Leuk om te hebben én te geven, toch?

*Let wel op: we zijn natuurlijk niet allemaal medicijnmannen en niet alle planten uit het tuincentrum zijn geschikt voor consumptie, dus stop niet zomaar een plant in je mond.