Klederdracht van Moeder Natuur

Mensen & Afrika

De Omo Valley in Oost-Afrika ligt aan de grens van Kenia, Sudan en Ethiopië. Op deze plek vind je verschillende stammen, ieder met hun eigen geschiedenis, gebruiken en gedachtegoed. Wat ze gemeen hebben is de creativiteit waarmee ze bloemen, planten en modder gebruiken om zichzelf klaar te maken voor bijzondere gelegenheden. 

Hans Silvester Surma & Mursi tribe East Africa's Omo Valley MooiwatplantendoenCopyright: Hans Silvester

Wat doen we vandaag aan?

Nooit meer voor de kast staan en eindeloos bedenken wat je vandaag nou weer aan moet doen. Hup, de bosjes in en plukken en pakken waar je oog op valt. De creaties houden maar niet op. Bananenbladeren als sjaal, gedroogd gras als manen, zorgvuldig gerangschikte bloemen die als kroon dienen, een architectonisch bouwsel van takken op het hoofd, een bloem in de mond. De leden van deze stammen weten het meeste van de beschikbare middelen te maken. 

Zelfgemaakt

Samen met verf, schelpen, klei en andere natuurlijke materialen maken ze top tot teen creaties met het simpele doel een ander te imponeren. Wie zegt dat je van zelfgemaakte keramiek geen oorbel kunt maken? En dat hoeft ook helemaal niet Pietje precies. De stammen beschikken niet over spiegels, dus het mag hier en daar best een beetje met een knipoog. Regels bestaan niet, omdenken op zijn Afrikaans!

Bekijk de beelden van de Omo Valley stammen en geniet van deze prachtige outfits. Klederdracht rechtstreeks uit Moeder Natuur. Heb jij een favoriet?

Hans Silvester Surma & Mursi tribe East Africa's Omo Valley Mooiwatplantendoen Copyright: Hans Silvester