Klaar met de kerstboom!

Tips hoe je hem het beste kunt dumpen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Opeens ben je er klaar mee. De piek wordt ingepakt met oude kranten, de bontgekleurde kerstballen gaan terug in de doos en de lichtjes worden netjes opgerold – hoe deze volgend jaar weer in de knoop zitten blijft een raadsel. De kerstboom staat afgedankt bij de voordeur, zelfs het spoor met naalden heb je al met stoffer en blik opgeruimd. Wat nu?

Wat wordt er vanuit de gemeente geregeld?

Veel steden zamelen kerstbomen in vanaf Driekoningen. Super makkelijk en het zorgt ervoor dat de straat niet vol ligt met afgedankte, depressieve bomen. Een blik op de gemeentewebsite verschaft vaak alle informatie die je nodig hebt.

De fik erin!

In sommige landen is het een traditie om met de buurt een kerstboomverbranding te organiseren. Door het aansteken en doven van grote vuren wordt zo het licht als ook het nieuwe jaar gevierd. Dit ruimt lekker op én is de ideale gelegenheid om al je buren in één keer een gelukkig nieuwjaar te wensen. Uiteraard met een flesje bubbels die nog over is van oud & nieuw. 

Kerstboom verplanten

Wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is het planten van de kerstboom in de tuin. Let er dan wel op dat je een spar aanschaft met grote, complete kluit. Ook nog een dingetje: een spar blijft met de juiste verzorging en een beetje liefde doorgroeien. Wees je er dus bewust van dat hij met zijn weelderige takken niet het zicht van de buren gaat belemmeren. Want dát past natuurlijk niet helemaal binnen de kerstgedachte. 

Hoe ga jij je kerstboom dumpen dit jaar?