Investeer in het groene esprit van je huis

Zet de natuur op een voetstuk
Geschatte leestijd: 2 minuten

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, is de natuur nog zo'n beetje het enige dat zekerheid en veiligheid biedt. Creëer je eigen paradijs, met binnenstebuiten planten. 

Investeer in het groene esprit van je huis  Mooiwatplantendoen.nl

De kracht van edelstenen

Levend groen en natuurelementen worden steeds belangrijker in het interieur. Door je binnen en buiten te omringen met mooie planten zoals Calla en ballonklokje zorg je voor een sfeer van rust en harmonie. Bij zo'n vrolijk binnentuintje met Celosia en Campanula staan decoratieve halfedelstenen en kristallen heel fraai. Sommige mensen geloven dat ze ook een heilzame werking op hun omgeving hebben. Dat is niet bewezen, maar het is wel een mooie gedachte dat amethist beschermt en rozenkwarts je creativiteit verhoogt.   

Aromatherapie met lelie

Bij de natuur op een voetstuk zetten hoort een huisparfum in die stijl. Geen chemische luchtjes die door middel van elektriciteit worden gedoseerd, maar bijvoorbeeld geurschalen met bloemblaadjes en kruiden of een heerlijk ruikende lelie, bijvoorbeeld op een bloemenaltaar. Bij aromatherapie wordt lelie-olie ingezet om een gevoel van rust, tevredenheid en veiligheid op te wekken. En die eigenschappen passen weer mooi in deze woonstijl, waarin je huis de plek is waar je je kunt terugtrekken om bij te tanken. 

De rust van de eeuwigheid

Naast binnenstebuiten planten en edelstenen passen ook andere natuurlijke vondsten mooi bij deze stijl. Denk daarbij aan versteend hout, fossielen en mooie stenen, maar ook aan ingelijste bladeren, minituintjes en droogbloemen of boeketten waar naast bloemen ook kruiden in zijn verwerkt. Ook water- en luchttuintjes hebben dat effect. Bijzondere vormen van deze materialen bij elkaar brengen is ook een ode aan de natuur, waar je net even wat lekkerder in woont.