Indoor planten-picknick: vriendschappelijke liefde

Vier Valentijn met een goede vriend
Geschatte leestijd: 2 minuten

Niets fijner dan een goede vriend(in) die altijd voor je klaarstaat, waar je alles tegen kunt zeggen en waar je mee kunt lachen én huilen. Laat op Valentijnsdag blijken hoezeer je jullie vriendschap waardeert en verras je vriend(in) met een indoor planten-picknick!

indoor plantenpicknick vriendschap
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Plantenmatch voor vriendschappelijke liefde

Echte vriendschap is… Elkaar een spiegel durven voor te houden als dat nodig is. En daarom is de varen een perfecte plantenmatch. Deze sfeermaker is prachtig in al haar vormen en staat symbool voor oprechtheid. Blijven jullie elkaar altijd trouw en zijn jullie vastbesloten om jullie leven lang bevriend te blijven? Dan is de klimop precies waar je naar op zoek bent. Deze groenblijvende klimplant staat namelijk symbool voor eeuwig leven en trouw. Ook Cymbidium mag op jullie planten-picknick niet ontbreken. Deze orchidee symboliseert namelijk vriendschap, waardering en respect. En dat niet alleen, deze plant zorgt met haar prachtige kleuren voor een absoluut wow-effect! 

Volg je hart

Kun je ook niet wachten om een vriend(in) te verrassen met een planten-picknick? Dat snappen we! Laat je inspireren door ons voorbeeld en onderstaand boodschappenlijstje, maar volg vooral je eigen hart en gebruik je eigen creativiteit. Jij weet tenslotte het beste waar jouw vriend(in) blij van wordt!

Dit heb je nodig

  • Planten die jouw vriendschappelijke liefde symboliseren, zoals varen, klimop en Cymbidium
  • Picknickkleed
  • Kussens
  • Laag tafeltje (of dienblad)
  • Hapjes en drankjes
  • Servies en bestek
  • Eventueel: een groen boeket om je vriend(in) mee te verrassen
  • Eventueel: muziek. Zet jullie favoriete playlist op repeat!

Stylingtips voor jouw planten-picknick

Van je (groene) vrienden moet je het hebben, dus hoe meer planten hoe beter! Qua styling kun je niet veel fout doen, want jullie kennen elkaar door en door. Met wat lekkere drankjes, hartige hapjes en zoete versnaperingen, zoals deze primula pancakes, zit je altijd goed! Over zitten gesproken: een fijne zitplek met kussens is aanbevolen, zodat jullie urenlang kunnen bijkletsen en genieten van de picknick.

Meer (planten)liefde

Heb jij een planten-picknick georganiseerd? We zijn benieuwd! Deel jouw planten-picknick met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar de andere settings voor een indoor planten-picknick? Bekijk dan die van flirterige liefde, passionele liefde, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwde liefde.

indoor plantenpicknick vriendschap