Indoor planten-picknick: vertrouwde liefde

Vier Valentijnsdag met je ware liefde
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben jij al jarenlang samen met de liefde van je leven? Maakt de liefde niet meer blind, maar vertrouwen jullie elkaar blindelings? Kortom: zijn jij en je lief steady as a rock? Vier dan op Valentijnsdag jullie vertrouwde liefde voor elkaar. Met een indoor planten-picknick!

picknick ware liefde
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Plantenmatch voor vertrouwde liefde

Een vertrouwde vorm van liefde vraagt om sterke planten waar je op kunt bouwen. Denk bijvoorbeeld aan langbloeiers die leven en kracht symboliseren, zoals Dendrobium, orchidee en drakenboom. Niet alleen de symboliek van deze planten en kamerbomen mag er zijn. Ook hun prachtige voorkomen maakt jouw picknick extra sfeervol! Voor een romantische en kleurrijke touch mogen rozen natuurlijk niet ontbreken. Kies voor romantiek met rozen in pot, zodat je er samen extra lang van kunt genieten!  

Volg je hart

Voel je de kriebels al opborrelen en kun je niet wachten om jouw liefde te verrassen met een planten-picknick? Dat snappen we. Laat je inspireren door ons voorbeeld en onderstaand boodschappenlijstje, maar bedenk: jij kent jouw lief het allerbeste, dus volg je hart en gebruik je eigen creativiteit.

Dit heb je nodig

 • Planten die jouw liefde symboliseren, zoals Dendrobium, orchidee, drakenboom en potroos
 • Picknickmand
 • Picknickkleed
 • Kussens
 • Een laag tafeltje
 • De favoriete hapjes en drankjes van jouw geliefde
 • Servies en bestek (tip: gebruik een plankje om het eten op te serveren)
 • Kaarsen (of een zelfgemaakte geurkaars)
 • Eventueel: een groen liefdesboeket om cadeau te geven aan de liefde van je leven
 • Eventueel: een slinger met jullie leukste foto’s samen  
 • Eventueel: muziek. Zet jullie favoriete playlist op repeat!

Stylingtips voor jouw planten-picknick

Tijdens jullie romantische picknick mogen de favoriete hapjes en drankjes van jouw geliefde natuurlijk niet ontbreken. Kaarsjes aan, muziekje erbij: jullie dag kan niet meer stuk! De setting die we in ons voorbeeld geven is slechts ter inspiratie, dus laat de auto gerust achterwege. Tenzij je natuurlijk een te gekke oldtimer in je garage hebt staan. Deze romantische dag vastleggen? Dat doe je natuurlijk met een polaroid camera. Hang de foto’s na de picknick op in de woonkamer, zodat jullie nog lang kunnen nagenieten!   

Meer (planten)liefde

Heb jij een planten-picknick georganiseerd voor jouw ware liefde? We zijn benieuwd! Deel jouw planten-picknick met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar de andere settings voor een indoor planten-picknick? Bekijk dan die van flirterige liefde, passionele liefde, onvoorwaardelijke liefde en vriendschappelijke liefde.

indoor plantenpicknick ware liefde