Indoor planten-picknick: onvoorwaardelijke liefde

Vier Valentijnsdag met je gezin
Geschatte leestijd: 2 minuten

De – meestal – onverwoestbare band die je als ouder met je kind(eren) hebt is met niets te vergelijken. Deze onvoorwaardelijke liefde verdient het om gevierd te worden! Verras je kroost (en partner) daarom met een gezellige indoor planten-picknick. En om ze extra te verrassen organiseer je die picknick natuurlijk in een tipi of zelfgemaakte tent!

indoor plantenpicknick gezin
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Plantenmatch voor onvoorwaardelijke liefde

De belangrijkste personen in je leven verdienen het allerbeste. Ook wat planten betreft! Zowel wat uiterlijk als symboliek betreft mag de Cyclaam op jouw planten-picknick niet ontbreken. De Cyclaam heeft gekleurde, hartvormige bloemetjes en staat symbool voor empathie en toewijding. Ook de asbloem is een perfecte match. Deze plant staat symbool voor bescherming en geeft, net als de gerbera, kleur en vrolijkheid aan je setting.

De hartvormige bladeren van hangplant Ceropegia spreken voor zich, en de palm Cycas staat symbool voor een lang leven. Ten slotte mag de graslelie niet ontbreken. Met deze onderhoudsvriendelijke hangplant zeg je ‘ik zorg voor jou’. Als dat niet treffend is!

Volg je moeder- of vaderhart

Kun je niet wachten om je kind(eren) te verrassen met een planten-picknick? Dat snappen we! Laat je inspireren door ons voorbeeld en het onderstaande boodschappenlijstje, maar volg vooral je eigen moeder- of vaderhart en gebruik je eigen creativiteit (en fantasie).

Dit heb je nodig

  • Planten die jouw liefde symboliseren, zoals Cyclaam, Asbloem, Gerbera, Ceropegia, Cycas en graslelie.
  • Picknickkleed
  • Kussens
  • Een laag tafeltje
  • Een tipi tent of kleden om zelf een tent te bouwen
  • Hapjes en drankjes naar keuze
  • Servies en bestek
  • Vochtige doekjes (tegen plakhanden, plakkerige gezichtjes en omgevallen bekers)
  • Eventueel: papieren rietjes en ballonnen 

1, 2, 3, 4, styling van papier

Om je planten-picknick extra feestelijk te maken hang je (papieren) ballonnen op, en voorzie je jouw drankjes van (papieren) rietjes. Houden je kinderen van bakken? Vouw een papieren koksmuts en duik samen de keuken in! Want zelfgebakken muffins, cakejes of pannenkoeken smaken altijd het lekkerst, toch?

Meer (planten)liefde

Heb jij een planten-picknick georganiseerd voor jouw kind(eren)? We zijn benieuwd! Deel jouw planten-picknick met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar de andere settings voor een indoor planten-picknick vol liefde? Bekijk dan die voor flirterige liefdevriendschappelijke liefde, passionele liefde en vertrouwde liefde.

indoor plantenpicknick gezin