HOUSEPLANT TRAVEL: Q&A MET IGOR JOSIFOVIC-KEMPER VAN URBAN JUNGLE BLOGGERS

Leer hoe je de wereld over reist vanuit je woonkamer
Geschatte leestijd: 3 minuten

We spraken met kamerplanten- en reisliefhebber Igor Josifovic-Kemper en gingen dieper in op het transformeren van je interieur en hoe kamerplanten ons een vakantiegevoel kunnen geven.

Igor Josifovic-Kemper Houseplant Travel | thejoyofplants.co.uk

VERTEL ONS EENS OVER DE LOOK DIE JE HEBT GECREËERD

Ik wilde een Braziliaanse jungle creëren, geïnspireerd op de Amazone, gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde accessoires die zowel traditioneel Braziliaans vakmanschap als hedendaags Braziliaans design vertegenwoordigen. Mijn kleurenschema was eenvoudig: verschillende groene tinten als dominante factor gecombineerd met aardse accenten. 

WAT INSPIREERDE JE OM BRAZILIË TE KIEZEN?

Ik werd verliefd op het land na mijn eerste bezoek tijdens het schrijven van ons plant tribe-boek. De weelderige flora fascineerde me en ik realiseerde me al snel dat veel van mijn favoriete kamerplanten uit Brazilië komen. Ik ben geïntrigeerd door Braziliaans design, vakmanschap en de inheemse ambachtslieden en ik ben getrouwd met een Braziliaan. Moet ik nog meer zeggen?

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE KAMERPLANTEN IN DE LOOK DIE JE HEBT GECREËERD EN WAAROM?

Dat moet de gigantische Philodendron Selloum zijn. De enorme, paraplu-achtige bladeren op dikke, lange stelen geven me het gevoel dat ik in de Amazone-jungle ben, zittend onder een groen bladerdak, wachtend om regendruppels op de bladeren te horen vallen. Ik hou ook van de prachtige bromelia's met hun roze kleur en kleine paarse bloemen die overal in Brazilië groeien, meestal als epifyten aan grote bomen. Ook de Philodendron Tortum is een favoriet van mij, puur vanwege zijn ongewone bladeren. 

HOE WEERSPIEGELEN BRAZILIAANSE ELEMENTEN ZICH IN HET DESIGN EN DE STYLING?

Het is overal! De kamerplanten komen oorspronkelijk uit Brazilië en de meeste accessoires ook. 

WAT IS EEN UNIEKE EIGENSCHAP OF KWALITEIT VAN KAMERPLANTEN UIT BRAZILIË?

Braziliaanse kamerplanten zijn gewend aan gefilterd, indirect licht en een hoge luchtvochtigheid, aangezien de meeste planten in de inheemse jungle groeien, bedekt met hogere bomen. De kamerplanten in deze look zijn dus ideaal voor huizen met veel indirect licht.

WAT IS JOUW BESTE STYLINGTIP VOOR KAMERPLANTEN UIT BRAZILIE?

Combineer de kamerplanten met accessoires gemaakt van natuurlijke materialen zoals plantenvezels, stenen en klei, zodat je het gevoel hebt dat je in Brazilië bent. Zorg voor een aards kleurenschema, met hier en daar wat bloeiende kamerplanten zoals orchideeën, Heliconia's of kleurrijke bromelia's.

WAT IS JOUW VERZORGINGSTIP VOOR KAMERPLANTEN UIT BRAZILIË?

Houdt de luchtvochtigheid hoog! Ik probeer ze om de dag te benevelen om zo het gevoel van hun thuisland Brazilië na te bootsen

HOE DENK JIJ DAT HUISPLANTEN ONS HELPEN OM DAT VAKANTIEGEVOEL VANUIT HUIS TE BEREIKEN?

Kamerplanten hebben mij echt geholpen om een vakantiegevoel in mijn appartement te creëren. Ik geloof echt dat planten ons, net als vakanties, helpen om te ontspannen en onze innerlijke balans te vinden. Kamerplanten voeden onze welzijn en onze creativiteit, wat een van de redenen is waarom ik op vakantie ga. 

WAT IS JOUW ADVIES VOOR IEMAND DIE DEZE LOOK THUIS WILT CREËREN?

Hoewel ik inspiratie heb gehaald uit de Braziliaanse jungle, hoef je niet heel drastisch te werk te gaan om het gevoel van Brazilië na te bootsen. Kies een paar planten en als je ruimte het toelaat, ga dan voor imposante exemplaren. Zet ze in een hoek met een paar natuurlijke accessoires, zorg voor een comfortabele zitplek, pak je favoriete boek en een drankje en reis in alle rust af naar Brazilië. Bon voyage of beter nog, boa viagem!

ALS MENSEN EEN LOOK WILLEN CREEEREN, GEÏNSPIREERD DOOR EEN ANDER LAND, WAT ZOU JOUW SUGGESTIE ZIJN?

Indonesië, vanwege zijn weelderige tropische jungles, vulkanen, palmbomen en rijke cultuur.

Lees hier meer over onze Houseplant Travel-campagne en deel je bevindingen op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.