Het wordt een zomer vol tropische schoonheden

Haal alvast een beetje samba en salsa in huis!

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio (vanaf 5 augustus) is het deze zomer een en al caipirinha lifestyle, exotische planten en opvallende bloeiers wat je ziet. Het betere Ipanema-gevoel in huis creëren? Dat doe je met beauty’s als Medinilla, Gloriosa en Anigozanthos.
 

Rio in huis

Heb je zin in een zomer vol tropische zwier, tover je kamer dan op tot een jungalow met een paar grote kamerbomen om snel groene sfeer mee neer te zetten. Die vul je dan aan met de opvallende kelken en bloemen van Medinilla of je laat er gezellig de hechtrankjes van Gloriosa tegenaan klimmen. Of je maakt gewoon een muurtje van al deze tropische schoonheden samen. 

Hoe jungalicious wil je het hebben?

Belangrijk bij de jungalow-look is buiten en binnen zoveel mogelijk in elkaar over te laten lopen. De meeste woonplanten kunnen op de zomer uitstekend op je balkon of terras staan. Met een passende basis (hout of robuust aardewerk als je van naturel houdt, pittige printjes als het best mag knallen van je) zet zo snel het zomerse gevoel van onder de evenaar neer. Een philodendron (of een enkel blad in een kruik) maakt het al snel jungalicious, net als uitbundig gebruik van hangplanten, al dan niet met eigen klimrek. Puur 'saudades' (=verlangen)  naar al het vrolijke van de zomer. Samba en gouden medailles optioneel.

Tropische schoonheden Mooiwatplantendoen.nl Woonplant van de maand

Woonplanten met Braziliaanse roots

  • Zonnige begonia heeft precies de rijke bloemenbloei die je verwacht in Bahia.
  • Knalkleuren, bizarre vormen, groene sprieten: Bromelia swingt als levende salsa de pot uit
  • Orchideeën groeien en bloeien er overal, zelfs op telefoonpalen.    
  • Met een bananenplant of palm (of twee) haal je meteen die unieke  Copacabanasfeer in huis.
  • Intense Sarracenia biedt het betere regenwoudgevoel. 
Tropische schoonheden Mooiwatplantendoen.nl Woonplant van de maand
Tropische schoonheden Mooiwatplantendoen.nl Woonplant van de maand