Herfst: opening van het DIY-seizoen

De leukste planten-DIY's op een rij

Omdat je zo lekker rustig wordt van met je handen werken, helemaal als er planten bij betrokken zijn. Of misschien omdat je interieur wel een boost kan gebruiken. Tel daarbij op dat het 's avonds al wat eerder donker wordt en je begrijpt: de herfst is het ideale DIY-seizoen. Wij selecteerden voor jou daarom onze leukste herfst-met-planten-DIY's.

Kokedama met bijzondere orchideeën Mooiwatplantendoen.nl

1. Kokedama met bijzondere orchideeën

Kokedama, dat is een mosbal waarmee jij je plant een plantaardige pot geeft. En is die plant Paphiopedilum, dan combineer je met deze DIY een sierlijke stijlicoon met een eigenwijs, ruig stukje mos. Die kun je vervolgens neerzetten, of hang de kokedama op zodat hij in het zicht hangt van bewonderende blikken.

Bekijk de DIY Kokedama.

DIY kapstokje Mooiwatplantendoen.nl


2. Kapstokjes uit de tuin

Na een flinke herfststorm wil zelfs de stevigste boom nog wel eens takken verliezen. Eer de boom en hergebruik de takken! Bijvoorbeeld door er deze kapstokjes-met-verhaal van te maken. Jas aan en naar buiten dus, op zoek naar een stevige tak met wat zijtakjes. Aan de haakjes pronken straks je sjaal en je winterjas.

Bekijk de DIY Kapstokjes uit de tuin.

Ficus DIY Mooiwatplantendoen.nl


3. Indoor mini-bos

Met een paar kleine ficussen, een beetje mos, mini-sansevieria's, en -Fittonia's creëer je in een handomdraai een indoor woud, compleet met struiken én een paar stoere boswachters. Mooie schaal erbij en dit indoor-bos beschermt je tegen de kale-bomen-buiten-blues (zie ook hierboven).

Bekijk de DIY Indoor mini-bos.

DIY Calathea Mooiwatplantendoen.nl


4. Waxinelichtjes met Calathea

Gezonde bladeren van je Calathea afknippen? Voor deze enige keer raden we het aan. Je maakt er namelijk in no-time een paar waxinelichthouders van waarmee je extra licht werpt op de nerven van de plant. Kom maar op met die donkere avonden.

Bekijk de DIY Calathea-lichtjes.

Binnestebuitenplanten DIY Mooiwatplantendoen.nl


5. Houten plantenaltaar

Met een paar plankjes, je lievelingsplanten en wat verf maak je een altaar waarmee je de natuur letterlijk op een voetstuk zet. Zo creëer je een prachtige groene, bloeiende plek als rustpunt in je interieur. Mooi voor in huis, maar bij zomers weer kan het hele altaartje ook schitteren op je terras.

Bekijk de DIY Plantenaltaar.

Is je DIY goed gelukt? We zien 'm graag terug op Instagram met #mooiwatplantendoen.