Groenten in de tuin en op je bord

Vier overheerlijke groenterecepten

Met het heerlijke weer is er niets lekkerders dan bezig zijn in de tuin, de zon op je goed ingesmeerde huid te voelen en met vrienden buiten eten. Nóg lekkerder is het als je kunt genieten van groenten- en fruitgerechten uit eigen tuin. Daarom hebben we de krachten gebundeld met dé groentechef van Nederland: Jonathan Karpathios. Samen ontwikkelden we vier heerlijke recepten waar je de hele zomer, en lang daarna, van kunt genieten.

Groenterecepten Mooiwatplantendoen.nl

Fris, snel en smaakvol

Wanneer de temperaturen stijgen, wil je niet te lang in de keuken staan. Geen gezwoeg boven het gasfornuis, je besteedt liever tijd buiten! De vier gerechten die we voor jou hebben bedacht zijn stuk voor stuk makkelijk te bereiden, fris van smaak en klaargemaakt met bloemen en planten.

Uit de tuin op je bord

Wat de gerechten helemaal leuk maakt, is dat ze deels rechtstreeks uit de tuin komen. Hallo groenteplanten, bloemen en kruiden! Heb je helaas geen tuin en dus ook geen eigen planten? Geniet dan van de overheerlijke recepten op je balkon of in het park, na een boodschap bij de supermarkt.

Smullen geblazen

Benieuwd geworden wat voor lekkers we voor jou in petto hebben? Bekijk dan snel de recepten voor: gazpacho, komkommergranité, paprika carpaccio en ice-tea. De gerechten komen nóg beter tot hun recht met een mooie, zomerse aankleding. Voor jezelf en de tafel.

Bekijk ook ons zomerdossier met nog veel meer zomerse planteninspiratie!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen en planten van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.